Crypto Nieuws Analist: XRP ETF Mogelijk Na Uitspraak Ripple Rechtszaak – Gaat Ripple Stijgen?

Martin Hiesboeck, een leidinggevende bij Uphold Bank, toont zich optimistisch over Ripple XRP, wijzend op een mogelijke XRP ETF als nabije toekomst.

Op platform X spreekt hij over de recente bullish trend van XRP, welke hij verbindt aan verdere ontwikkeling van de token.

Deze ontwikkelingen zouden kunnen duiden op de introductie van een nieuw XRP ETF, dat zich bij de bestaande familie van cryptocurrency ETF’s zou voegen. Gaat deze ontwikkeling Ripple’s waarde doen stijgen?

Mogelijk XRP ETF in Aantocht na Afsluiting Rechtszaak Ripple tegen SEC

Martin Hiesboeck, executive bij Uphold Bank, ziet de ontwikkeling van XRP optimistisch in na de conclusie van de rechtszaak tussen Ripple Labs en de SEC. Ripple CEO Brad Garlinghouse sprak in februari 2024 over de mogelijke lancering van een XRP ETF, een beweging die volgt op de goedkeuring van Spot Bitcoin ETF’s en de speculaties rondom een Ethereum ETF. XRP, met zijn snelle groei en hoge handelsvolume, staat volgens velen als volgende in de rij voor een eigen ETF.

“We zien eindelijk de vruchten van toegenomen ontwikkeling aan XRP sinds de rechtszaak werd beslecht. Een XRP ETP staat ook op de planning. Er zit nog leven in de oude dame,” deelde Hiesboeck met optimisme. Deze uitspraak komt op een moment waarop Ripple een voorspelde waardestijging naar $1,17 laat zien, met XRP die een ‘W’ patroon vormt op de markt.

De grootste uitdaging voor XRP om een ETF-status te bereiken, is echter de vereiste om in de VS als een non-security erkend te worden. Dit is de kern van Ripple’s lopende juridische strijd met de SEC.

Terwijl de hoop op goedkeuring van een Ethereum ETF afneemt, lijkt ook het potentieel voor een XRP ETF in gevaar. Met het oog op 22 maart, wanneer de remedies-gerelateerde documenten in de schikking worden verwacht, nadert ook de mogelijke finale beslissing van de rechter over de zaak.

De crypto-community wacht met ingehouden adem op de uitkomst, die niet alleen Ripple’s toekomst maar ook de potentie voor een XRP ETF zou kunnen bepalen.

Technische Analyse van XRP

In de recente marktbewegingen heeft XRP een opvallende poging gedaan om de weerstandsgrens van $0,7 te doorbreken tegen USDT. Echter, deze poging werd sterk afgewezen, en de focus ligt nu opnieuw op het testen van het ondersteuningsniveau van $0,6.

Mocht dit niveau niet standhouden, dan is de 200-daagse voortschrijdend gemiddelde rond de $0,57 de volgende cruciale ondersteuning. Zolang Ripple boven dit gemiddelde blijft, behouden investeerders een optimistische kijk op een mogelijke rally.

Aan de andere kant vertoont de XRP-Bitcoin grafiek minder bemoedigende signalen. De prijs heeft een consistente daling ingezet over de laatste negen maanden, zonder duidelijk bodemsignaal. De 800 SAT ondersteuningszone weerhoudt de valuta momenteel van verdere dalingen.

Toch suggereert de Relatieve Sterkte Index (RSI), met waarden onder de 50%, dat het momentum nog steeds neigt naar bearish. Het blijft dus afwachten of de markt een definitieve bodem zal vinden of dat de daling zich voortzet.

Terwijl XRP navigeert door zijn juridische en technische uitdagingen, met de potentie van een ETF die de munt kan transformeren, is het ook belangrijk om aandacht te schenken aan andere investeringsmogelijkheden binnen de crypto-wereld.

Green Bitcoin (GBTC)

Green Bitcoin ($GBTC) brengt vernieuwing door het erfgoed van Bitcoin te combineren met de milieubewuste blockchain van Ethereum. Het doel is om een duurzaam stakingsmodel genaamd “Gamified Green Staking” te introduceren, waarmee investeerders kunnen bijdragen aan een groenere toekomst terwijl ze passief inkomen genereren.

De presale van $GBTC heeft al meer dan $5,0 miljoen opgehaald, wat aangeeft dat er sterke interesse is vanuit de gemeenschap en investeerders. Met een aantrekkelijke prijs van $0,992 biedt $GBTC een uitstekende kans voor vroege investeerders die willen bijdragen aan en profiteren van een meer milieuvriendelijke cryptomarkt.

Door deel te nemen aan de presale via de officiële website kunnen investeerders niet alleen investeren in $GBTC, maar ook profiteren van een beloningssysteem dat extra tokens biedt voor staking en betrokkenheid bij de gemeenschap.

Bitcoin Minetrix (BTC.MTX)

Bitcoin Minetrix (BTC.MTX) heeft een baanbrekende aanpak geïntroduceerd voor crypto-investeerders die willen profiteren van Bitcoin-mining zonder zelf mining hardware te bezitten of uitgebreide technische kennis te hebben. Dit innovatieve concept draait om hun BTCMTX-token, dat opereert op het Ethereum-netwerk.

Een opvallend kenmerk van Bitcoin Minetrix is het ‘Stake-to-Mine’-mechanisme. Door BTCMTX-tokens te staken, kunnen gebruikers extra tokens en mining credits verdienen. Deze credits vertegenwoordigen getokeniseerde miningrechten en kunnen worden ingewisseld voor gratis hashkracht om Bitcoin te minen.

Investeren in BTCMTX, momenteel geprijsd op $0,0141 per token, wordt beschouwd als een kans om te profiteren van zowel de groei van deze specifieke token als het vertrouwen in de toekomst van Bitcoin zelf. Dit innovatieve model maakt Bitcoin-mining toegankelijker dan ooit tevoren, wat heeft geleid tot Bitcoin Minetrix die tijdens de pre-sale al meer dan $12 miljoen heeft opgehaald.

Dogecoin20 (DOGE20)

Donderdag is de presale van Dogecoin20 gelanceerd, een nieuwe token op het Ethereum-netwerk die meer mogelijkheden biedt dan de originele Dogecoin. Binnen slechts één dag heeft de presale al meer dan $600.000 opgehaald, wat wijst op een grote interesse in de token. Dogecoin20 is nu verkrijgbaar voor $0,000146 per token.

Waar de originele Dogecoin zijn eigen blockchain heeft, die gebaseerd is op een fork van Bitcoin, is Dogecoin20 ontwikkeld op de Ethereum blockchain. Hierdoor is het een stuk milieuvriendelijker, maar kan het ook gemakkelijk extra functies bieden zoals staking.

Daarnaast biedt het traders extra flexibiliteit omdat je het gemakkelijk in je Ethereum wallet kunt opslaan. Van daaruit kun je het weer verder verhandelen tegen Ethereum of andere ERC-20 tokens.

Een belangrijk verschil met de originele Dogecoin is dat er geen inflatie plaatsvindt bij Dogecoin20. Er komen namelijk steeds meer Dogecoins op de markt om miners te belonen, maar via het Staking systeem van Dogecoin20 gebeurt dit niet. Er is een vast totaal aantal tokens waar nooit meer van afgeweken kan worden.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Crypto Nieuws Analist: XRP ETF Mogelijk Na Uitspraak Ripple Rechtszaak – Gaat Ripple Stijgen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.