Crypto Nieuws Analist waarschuwt terwijl Bitcoin daalt: miljoenen aan ‘unbacked BTC’ n.a.v. Crypto ETF Goedkeuring – Kan Bitcoin Instorten en Alt season inluiden?

Nu de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s voor de deur staat, verwachten een aantal crypto nieuws analisten dat dit de koers van Bitcoin negatief zal beïnvloeden. Deze analisten beweren dat de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s in strijd is met het fundamentele idee achter Bitcoin.

In de laatste paar maanden is er een opleving in de Bitcoin koers vanwege toegenomen institutionele interesse in de cryptomunt. Deze interesse kwam als gevolg van de mogelijke goedkeuring van een spot Bitcoin ETF, een handelsinstrument dat de koers van Bitcoin volgt door Bitcoin voor investeerders aan te houden. Hierdoor is de koers sinds het begin van het jaar met +158% gestegen.

De laatste week van 2023 is echter minder voor ’s werelds bekendste cryptomunt. De koers daalde met -2,58% en de Bitcoin dominantie heeft een opwaartse trend gebroken. Is dit een teken dat de Bitcoin gaat instorten en er een altcoin seizoen in het verschiet zit?

Analisten vrezen: Kan de Bitcoin instorten?

Arthur Hayes, medeoprichter van BitMex, schreef het volgende in een blogpost: “Als ETF’s onder management van [traditionele financiële] vermogensbeheerders te succesvol zijn, zullen ze Bitcoin volledig vernietigen,”. Hier beargumenteerde Hayes dat wanneer BlackRock een groot aantal Bitcoins gebruikt voor zijn ETF’s, er een stuk minder transacties plaats zullen vinden.

Hierdoor verdienen miners minder beloningen, waardoor ze de energiekosten om het Bitcoin netwerk veilig te stellen niet kunnen betalen. Als gevolg wordt de blockchain niet meer ondersteunt en zal de digitale munt instorten.

Ook Josef Tětek, een Bitcoin analist bij hardware crypto wallet bedrijf Trezor, is bearish over de komende goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s. Hij noemde de ETF’s in strijd met het fundamentele idee achter Bitcoin.

Doordat financiële instituties grote hoeveelheden Bitcoin in opslag hebben, wordt de decentralisatie van Bitcoin onder druk gezet. Ook zijn consumenten van de ETF’s niet in staat om de onderliggende crypto op te nemen.

Als resultaat kunnen er miljoenen aan unbacked Bitcoins ontstaan, wat het initiële idee verstoort en de waarde van echte Bitcoins indrukt – terwijl de reuzen van gecentraliseerde, traditionele financiën meer zeggenschap krijgen. De antithesis van Satoshi’s oorspronkelijke visie.

Tětek heeft bovenstaande Tweet gerepost, een ander teken dat hij pessimistisch is over de aankomende ETF goedkeuringen.

Bitcoin dominantie daalt – Nieuwe altcoin season in zicht?

De hype voor de goedkeuring van Bitcoin ETF’s heeft in midden oktober voor een rally gezorgd. Hierbij tikte de koers van Bitcoin kort de $45.000 aan voordat de cryptomunt consolideerde bij de $42k.

Op het moment is Bitcoin $42.898 waard en lijken de technische indicatoren zich klaar te maken voor de volgende breakout. De RSI is namelijk hersteld van lichte verkoopdruk en hangt nu rond een neutrale waarde van 50. Ook de MACD lijkt ieder moment een bullish crossover te kunnen maken.

Bitcoin koers grafiek

Ook de volgende Bitcoin halving komt steeds dichterbij. Naar verwachtingen vindt dit in april 2024 plaats. Samen met de goedkeuring van ETF’s kan dit een nieuwe crypto bull run op gang brengen.

Ondanks de hype rondom Bitcoin is zijn dominantie onlangs door een opwaartse trend gebroken. Sinds het begin van 2023 leek de dominantie van Bitcoin op basis van marktkapitalisatie gestaag te groeien.

BTC dominance

Deze trend werd echter op 22 december doorbroken. Dit komt met name doordat altcoins zoals Cardano en Solana enorm zijn gegroeid in de afgelopen maanden. Is dit een teken dat het volgende altcoin season in het verschiet ligt?

Veelbelovende presale coins voor aankomend altcoin season

Een aantal coins heeft aankomend altcoin season meer potentie om te stijgen. Deze cryptomunten hebben namelijk aantrekkelijke fundamenten en een relatief lage marktkapitalisatie. Laten we een aantal van deze veelbelovende cryptomunten kort bespreken.

Bitcoin Minetrix – Verdien Bitcoins met staking

Bitcoin Minetrix ($BTCMTX) is een Stake-2-Earn coin waarbij gebruikers Bitcoin kunnen minen door de tokens van het project te staken. Het team achter het project biedt betrouwbare en transparante cloud mining. Zo is het smart contract van het bedrijf volledig geaudit door Coinsult.

Bitcoin minetrix

Gebruikers verdienen op dit moment een jaarlijks rendement van 95% met het staken van $BTCMTX. Met het staken verdien je mining credits, die vervolgens weer worden gebruikt om Hash power te kopen. Zo kun je Bitcoin minen zonder alle dure apparatuur en energiekosten.

De presale heeft al $6,6 miljoen opgehaald en investeerders hebben nog drie dagen tot de volgende prijsstijging. Tokens kosten nu $0,0125 per stuk. Gebruikers kunnen tijdens de presale extra tokens verdienen met staking. Wacht dus niet te lang en koop snel $BTCMTX tokens.

Sponge V2 – Vervolg op populaire meme coin

Sponge V2 is het vervolg op de populaire meme coin Sponge token ($SPONGE). De coin bevat een uniek Stake-2-Bridge mechanisme, wat betekent dat Sponge V2 tokens alleen te verkrijgen zijn door de oorspronkelijke tokens te staken.

Sponge V2 token biedt investeerders die de oorspronkelijke 100x stijging van $SPONGE hebben gemist een nieuwe kans. In totaal is er al $1,1 miljoen aan tokens gestaked en gebridged. Investeerders die $SPONGE kopen, ontvangen nu tijdelijk Sponge V2 tokens als een bonus. Koop nu $SPONGE en mis deze hype niet.

Meme Kombat – Uniek platform met verschillende manieren om geld te verdienen

De volgende altcoin met potentie is Meme Kombat ($MK). Dit is een uniek platform waar gebruikers $MK tokens kunnen staken om passief inkomen te verdienen of om deze tokens in te zetten op battles tussen bekende meme coin karakters. In het eerste seizoen zullen er 11 karakters tegen elkaar strijden, waaronder Sponge, Pepe 2, Baby Doge, Wojak en Milady.

Meme Kombat

De presale heeft al $5,2 miljoen opgehaald van zijn hard cap van $6,5 miljoen. Dit laat zien dat er veel interesse is in de altcoin. Beleggers hebben nog een week totdat de prijs zal stijgen van $0,268 naar $0,279 per stuk. Investeer dus snel om zo goedkoop mogelijk tokens te kopen.

yPredict – Nieuw crypto analyse platform met de kracht van AI

yPredict ($YPRED) is een crypto analyseplatform dat kunstmatige intelligentie gebruikt om analyses te maken over je volgende crypto trade. Hierbij maakt het platform uitgebreide technische analyses of gebruikt het Language Processing om het sentiment rondom een cryptomunt te analyseren. Zo blijf je de markt altijd een stapje voor.

yPredict start

Je krijgt toegang tot het platform door een abonnement te kopen met $YPRED tokens. Ook kun je de tokens staken om een aantrekkelijk APY te verdienen. Op dit moment kosten tokens $0,11 per stuk. Het project heeft al $5,9 miljoen van de $6,5 hard cap opgehaald. Hierna zullen de tokens worden gelist voor $0,12 per stuk.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Crypto Nieuws Analist waarschuwt terwijl Bitcoin daalt: miljoenen aan ‘unbacked BTC’ n.a.v. Crypto ETF Goedkeuring – Kan Bitcoin Instorten en Alt season inluiden? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.