Crypto nieuws analist onthult: Kan Solana 1.000 Euro worden of gaat Solana crashen na push voorbij top 10 crypto’s BNB en XRP en 100% stijging?

In de laatste dagen van het jaar blijft de crypto markt zich interessant ontwikkelen. Zo staan de meeste cryptomunten op hun hoogste punt van het jaar en lijken ze dit vast te gaan houden tot de jaarwisseling. De meest opvallende cryptomunt van de afgelopen weken is Solana, die enorme stijgingen meemaakt.

Het jaar begon voor de Solana koers nog onder de $10,-, maar is de afgelopen dagen geëxplodeerd naar een koers van meer dan $115,-. Crypto analisten kijken geïnteresseerd naar de koers en voorspellen of Solana 1.000 euro waard kan worden en analyseren waarom de Solana koers zo hard stijgt.

Crypto nieuws analist onthult; Kan Solana 1.000 Euro worden?

Of Solana 1.000 Euro waard kan worden is niet met volledige zekerheid te voorspellen, maar steeds meer analisten hinten wel naar deze mogelijkheid. Om deze koers te bereiken zal de marktwaarde van het project naar zo’n 428 miljard euro moeten stijgen, momenteel staat dit rond de 49 miljard euro.

Dat dit haalbaar lijkt, komt omdat analisten kijken naar de geschiedenis van Ethereum, een vergelijkbaar platform dat al jaren de meest waardevolle coin na Bitcoin is. De marktwaarde van Ethereum wist de 500 miljard euro al eens te overstijgen, tijdens de bull markt van eind 2021. Hieronder zie je de ontwikkeling van de marktwaarde van Ethereum over de afgelopen jaren.

Met het voorbeeld van Ethereum achter de hand, kunnen analisten een betere inschatting maken van de Solana koers.  De meeste crypto analisten lijken het dan ook eens met elkaar te zijn dat volgend jaar Solana al de waarde van 1.000 Euro kan bereiken.

Dit komt omdat er verwacht wordt dat de bull run die zich voorzichtig heeft laten zien de afgelopen maanden, de komende tijd zich doorzet. Hiervoor zijn evenementen als de toelating van een Bitcoin ETF en de komende Bitcoin halving van groot belang.

Waarom stijgt Solana zo hard?

De koers van Solana steekt boven alles en iedereen uit in de afgelopen week. Het wist een indrukwekkende stijging van meer dan 55% over de afgelopen 7 dagen te noteren, terwijl andere cryptomunten juist stabiel bleven.

Het smart contracts platform van Solana is de afgelopen dagen veel in het nieuws geweest en traders lijken steeds meer vertrouwen te hebben in de positie die Solana inneemt in de markt. Op dit moment is dat nog achter Ethereum, maar er zijn steeds meer signalen dat het wel eens voorbij Ethereum kan stijgen.

De laatste keer dat Solana door de grens van $100,- brak, was tijdens de bull markt in augustus 2021. Toen kwam het uiteindelijk op een recordhoogte van $258,- uit. Analisten kijken nu naar de mogelijkheden voor volgend jaar.

solana koers all time

Naast de stijgende koers zijn er ook andere signalen die veel goeds beloven voor Solana. Zo is het aantal actieve wallets die Solana hebben gestegen met zo’n 50%. In totaal zijn er nu 15,6 miljoen actieve adressen, een nieuw record voor de blockchain.

Ook het tradingvolume van Solana is indrukwekkend, in de afgelopen week overstijgt het de tradingvolumes van Bitcoin en Ethereum op een van ’s werelds grootste exchanges Coinbase. Qua marktwaarde is de munt nu ook voorbij bekende crypto uit de top 10 cryptomunten als XRP en BNB gestegen.

Laatste Solana nieuws

Door de stijgende koers van Solana en de toenemende adoptie zijn er steeds meer partijen geïnteresseerd in het ontwikkelen van hun applicaties en tokens op de Solana blockchain. De nieuwste toevoeging wordt een stablecoin van Paxos, die op dit moment al hun USDP op de Ethereum blockchain draait.

USDP is een stablecoin die, net als veel andere stablecoins, de prijs van de dollar volgt. Doordat deze op Solana uitgebracht gaat worden, zal het nog gemakkelijker worden om te traden op de Solana blockchain wat het tradingvolume op Solana nog verder omhoog kan duwen.

Naast al het positieve nieuws rondom Solana komt er ook kritiek op de blockchain. Zo geeft Ryan Watkins, co-founder van Syncrasy Capital, aan dat Solana minder gedecentraliseerd is dan Ethereum. Zo heeft het slechts 40% van het aantal nodes dat Ethereum heeft.

Dit betekent dat veel minder mensen actief geïnvesteerd zijn in het platform om transacties te verwerken en de blockchain up-to-date te houden. Hoe meer mensen hun eigen node aanmaken, hoe decentraler een netwerk is.

Andere cryptomunten met enorme potentie

De Solana koers kan in 2024 dus flink verder gaan stijgen, maar er zijn natuurlijk nog meer cryptomunten die veel potentie laten zien. Hieronder vind je enkele nieuwe cryptomunten die in 2024 voor het eerst de markt op zullen komen en maximaal kunnen profiteren van de komende bull markt.

Sponge V2 – Vernieuwde meme token wil stijging herhalen

Afgelopen week werd Sponge V2 gelanceerd en daarmee is er een nieuwe versie van de Spongebob token ontstaat. Deze V2 variant wil het succes van de eerste token herhalen, deze wist namelijk een stijging van duizenden procenten te noteren toen het voor het eerst verhandelbaar bij exchanges werd.

Sponge V2 is op dit moment te verkrijgen door de eerste versie van Sponge te staken. Het werkt met een stake-to-bridge model waarbij je als beloning de Sponge V2 token ontvangt.

sponge v2 presale

In tegenstelling tot de eerste token, wil het team achter Sponge V2 deze nieuwe versie meer utiliteit mee geven zodat deze buiten trading nog ergens voor gebruikt kan worden. Dit doen ze onder andere door de ontwikkeling van een Play-to-Earn game.

Sponge V2 komt binnenkort ook beschikbaar bij één of meerdere exchanges en vanaf dat moment kan iedereen in de token investeren. Je kunt ook nu alvast Sponge V1 tokens kopen en die staken zodat jij al een voorraad Sponge V2 hebt voordat de koers kan gaan stijgen.

 

Meme Kombat – Wed in het nieuwe jaar op jouw favoriete meme karakters

Meme Kombat is een presale crypto die al langere tijd beschikbaar is, en zo langzamerhand de laatste fase van de presale ingaat. Het crypto project ontwikkelt een online platform waar bekende meme karakters uit de crypto wereld tegen elkaar strijden in een Mortal Kombat-achtige omgeving.

Als houder van de MK token kun jij inzetten op de wedstrijden die hier gehouden worden. Dat kan in een soort sportsbook, maar ook tegen andere houders van de MK tokens.

meme kombat staking

Op dit moment kun je de token kopen tegen een prijs van $0,257, maar deze prijs stijgt over twee dagen verder naar $0,268. Hoe eerder jij in het project investeert, hoe goedkoper je de tokens kunt verkrijgen.

 

Bitcoin Minetrix – Doe zelf mee met Bitcoin mining zonder de hoge kosten

Tot slot is er nog een token die nauw samenhangt met ’s werelds bekendste cryptomunt Bitcoin. De BTCMTX token maakt het voor iedere trader mogelijk om mee te doen met Bitcoin mining via een cloud mining dienst.

Dit betekent dat je zelf geen dure hardware in huis hoeft te halen en ook niet opgescheept zit met de enorme energiekosten die je moet betalen om voor jezelf met Bitcoin mining aan de slag te gaan.

bitcoin minetrix presale

Bitcoin Minetrix werkt als volgt; je staket de ERC-20 token om mining credits te ontvangen. Deze mining credits kun je vervolgens gebruiken om je in te kopen binnen het cloud mining model. Elke keer dat vanuit dat model een nieuw block aan de Bitcoin blockchain toegevoegd wordt, ontvang jij een beloning in Bitcoin.

De token is op dit moment verkrijgbaar via de website van het project, waar je kan investeren door mee te doen aan de presale. Het enige wat je hoeft te doen, is jouw wallet koppelen en vervolgens Ethereum of USDT in te ruilen voor de BTCMTX token.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Crypto nieuws analist onthult: Kan Solana 1.000 Euro worden of gaat Solana crashen na push voorbij top 10 crypto’s BNB en XRP en 100% stijging? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.