Crypto memes in beweging – DOGE & SHIB verkocht na grote daling – wat nu?

De Bitcoin koers stagneert op woensdagochtend en ligt rond $66.000 na een daling van -0,5% in de afgelopen 24 uur. Ondertussen hebben meme coins Dogecoin en Shiba Inu veel aandacht gekregen na grote whale transacties, waardoor DOGE met 14% omlaag dook en SHIB met 10% daalde.

In dit artikel kijken we naar de huidige koers van DOGE en SHIB en de invloed van de whale transacties van de afgelopen dagen op deze populaire crypto memes.

Crypto memes na whale activiteit bij Dogecoin en Shiba Inu – Wat kunnen we verwachten?

Dogecoin heeft recent een opmerkelijke prestatie geleverd, met een indrukwekkende stijging van meer dan 20% gedurende de afgelopen week. Helaas kwam er echter abrupt een einde aan deze positieve ontwikkeling, met een plotselinge crash die de koers terugbracht naar $0,173 aan het begin van deze week. Hoewel er enig herstel is geweest tot $0,184, bevindt de koers zich momenteel op hetzelfde niveau als een week geleden.

DOGE is voor nu gestopt met dalen nadat het zijn 30-daagse gemiddelde (geel) bereikte en een kleine bounce maakte bij dit niveau. Deze bounce is duidelijk te zien in de één-daagse grafiek op CoinMarketCap.

Als gevolg van de daling van Dogecoin is de Relative Strength Index (RSI) afgenomen van het overgewaardeerde niveau van 70 naar het neutrale niveau net boven de 50. Dit biedt DOGE de potentie om in de komende dagen en weken weer te stijgen.

Dogecoin koers grafiek – TradingView

In het geval dat Dogecoin zijn support kan behouden, zou de meme coin weer omhoog kunnen schieten, met een mogelijke stijging terug naar $0,20 deze week.

Een grote factor die betrekking heeft op de daling van Dogecoin is een whale die bijna $28 miljoen aan DOGE (ruim 134 miljoen tokens) heeft verplaatst naar een wallet, die na de transactie meer dan 2,1 miljard DOGE had met een waarde van ruim $400 miljoen.

Dit draagt ook bij aan de $3,6 miljard aan trading volume die DOGE op dit moment heeft. Dit is ongeveer 4 keer zo hoog als het trading-volume van Shiba Inu, die maandag de aandacht heeft gekregen van een crypto whale.

Shiba Inu heeft een minder sterke positieve periode achter de rug en is in de afgelopen maand met een kleine +0,6% gestegen naar $0,00002726. SHIB is echter met zo’n -10% gedaald in de afgelopen week en is hierdoor onder zijn 30-daagse gemiddelde gezakt.

Shiba Inu koers grafiek
Shiba Inu koers grafiek – TradingView

Dit is een zorgwekkende ontwikkeling voor de Shiba Inu koers, die begin maart een sterke groei liet zien maar sindsdien weinig bijzonders heeft laten zien. Met SHIB onder zijn 30-daags gemiddelde, bestaat de mogelijkheid dat de meme coin verder daalt voordat de Relative Strength Index (RSI) het ‘oversold’ niveau bereikt rond de 30.

Om weer positief momentum te krijgen, moet Shiba Inu eerst zijn 30-daags gemiddelde doorbreken, dat momenteel fungeert als weerstand en verdere stijgingen belemmert. Een doorbraak van dit niveau kan SHIB weer terugbrengen naar $0,00003000.

De waarde van zowel Dogecoin als Shiba Inu hangt ook sterk af van de huidige Bitcoin koers, die later deze maand flink zou kunnen stijgen na de Bitcoin halving. Hoewel dit een volatiele maand kan worden voor de populaire crypto memes, kunnen beide tokens veel waard worden later dit jaar.

Crypto meme game changers – Ontdek de korte termijn winnaars

DOGE en SHIB zijn mogelijk overgewaardeerd op dit moment en zouden de komende weken verder kunnen dalen of beperkte stijgingen mee kunnen maken. Meme coin investeerders kijken dan ook naar alternatieve crypto’s met potentie om voor de halving nog een mooie rally mee te maken.

In dit artikel kijken we naar 2 meme coins op Solana die veel waard kunnen worden de komende weken. Investeerders die er op tijd bij zijn, hebben de kans om dan veel winst te maken.

Slothana (SLOTH)

Slothana (SLOTH) is een nieuwe luiaard op Solana die vorige week zijn presale heeft geopend en al meer dan $6,9 miljoen heeft opgehaald. Dit maakt SLOTH een erg succesvolle presale, waardoor het mogelijk ook een zeer succesvolle lancering kan krijgen.

Als je ook moe bent van het monotone werkleven, biedt Slothana de kans om crypto te gebruiken als alternatieve bron van inkomsten en de mogelijkheid om te stoppen met de ‘9 to 5 grind’.

Tijdens de presale kun je SLOTH kopen voor een vaste prijs van 0,0001 SOL per token (10.000 SLOTH per 1 SOL), waardoor iedereen gelijke kansen heeft om winst te maken wanneer de meme coin wordt gelanceerd op zijn eerste exchange. Na de presale worden de tokens automatisch naar je wallet verzonden, dus handmatig claimen is niet nodig.

 

Smog (SMOG)

Smog (SMOG) is een erg succesvolle meme coin die in februari een fair launch heeft gedaan op Solana, met later een wormhole naar Ethereum. Hierdoor is SMOG populair geworden onder zowel Solana degens als investeerders die SMOG willen staken voor passief inkomen.

Smog heeft een groot deel van zijn populariteit te danken aan zijn plan om de grootste crypto airdrop te doen die Solana ooit heeft gezien. Vandaag is de laatste dag dat je mee kunt doen met deze airdrop door SMOG te kopen en quests te voltooien op Zealy.

Je kunt SMOG kopen en staken via de officiële website, door dit te doen krijg je 10% korting op de huidige koers, extra airdrop punten en een APY van 42%. Hoe meer airdrop punten je hebt, hoe groter jouw deel van de airdrop zal zijn als SMOG holder.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Crypto memes in beweging – DOGE & SHIB verkocht na grote daling – wat nu? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.