Crypto memecoins in bloei, PEPE breekt record na record

Memecoin pepe (PEPE) laat de afgelopen tijd een geweldige indruk achter in de cryptomarkt. De op Pepe the Frog gebaseerde altcoin lijkt sterk te profiteren van de goedkeuring van Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) en breekt voortdurend nieuwe prijsrecords. Ook vandaag is het weer zover, dankzij een forse stijging van meer dan 10%.

PEPE knalt door, ook in rode cryptomarkt

Niemand lijkt PEPE te kunnen stoppen, zelfs een dalende Bitcoin (BTC) koers niet. Terwijl de koning der cryptocurrencies de afgelopen dag nipt in het rood kleurt, staat PEPE – net als bijna iedere dag de laatste tijd – dik in de plus.

Beste crypto exchange

eToro – de nummer 1 crypto exchange wereldwijd

  • Wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers
  • Groot aantal cryptocurrencies beschikbaar
  • Naast crypto tal van andere projecten om in te investeren

Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies. Doe je eigen onderzoek.

 

PEPE staat al weken op de voorgrond van de cryptomarkt. Met name de afgelopen week is de memecoin flink boven de rest van de markt uitgestegen. Dit komt door de Amerikaanse ethereum beursfondsen.

De grote prijsrally van PEPE werd vorige week maandag ingeluid, toen de kans op goedkeuring van ethereum spot ETF’s plots flink de lucht in schoot na nieuwe ontwikkelingen. Ook nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op donderdag groen licht verkondigde, zette PEPE zijn indrukwekkende opmars voort. In totaal is PEPE de afgelopen zeven dagen met grofweg 80% in waarde gestegen.

PEPE heeft zelf logischerwijs niets te maken met de beursfondsen. Echter is PEPE een op Ethereum gebaseerde token, en dus profiteert het project indirect van de koersprestaties van ethereum.

De PEPE koers heeft de afgelopen week record na record verbroken en ook vandaag is het weer raak. Dankzij een stijging van 11,30% heeft PEPE een nieuwe all-time high neergezet.

Over de afgelopen 30 dagen is de koers van de in april 2023 gelanceerde memecoin met maar liefst 139% gestegen. Met dit verbluffende resultaat staat PEPE met kop en schouders bovenaan de top 100 cryptomunten wat betreft koersprestaties.

Ook ethereum stijgt na ETF-goedkeuring

Maandagavond, toen de SEC onverwachts om last-minute updates vroeg bij de ETF-aanvragen, explodeerde de ethereum koers met meer dan 20%. Toen op donderdag de verlossende goedkeuring werd gegeven voor de fondsen reageerde de koers echter nauwelijks. De afgelopen dag is ook ethereum weer bezig aan een opmars; de koers staat zo’n 4% hoger dan gisteren. 

Met een actuele koers van $ 3916 komt de psychologische weerstand van $ 4000 nu akelig dichtbij.

Memecoins volgen PEPE

Kijkend naar de best presterende cryptomunten van vandaag dan valt op dat er naast PEPE nog meer memecoins in bloei staan. Floki (FLOKI) is de op één na best presterende cryptomunt binnen de top 100 met een stijging van meer dan 18%. Ook de op Solana (SOL) gebaseerde memecoin bonk (BONK) is met een mooie 10% gestegen.

 


The post Crypto memecoins in bloei, PEPE breekt record na record appeared first on Bitcoinmagazine.nl.