Crypto markt kleurt dieprood, maar analisten zijn niet onder de indruk

Cryptohandelaren benadrukken dat de prijscorrectie van bitcoin “precies is wat de cyclus nu nodig heeft”. Bitcoin is de afgelopen drie maanden ongeveer 20% gedaald, maar cryptohandelaren zijn niet van streek en beweren dat het slechts een routinecorrectie is in de huidige bullmarkt.

Bitcoin dipt naar $57.000

Wat zeggen de analisten?

“Dit is de 4e correctie van 20% in BTC in 12 maanden…niets nieuws onder de zon,” zegt Raoul Pal, de CEO van Real Vision, in een bericht van 30 april op X. Waarin hij het huidige prijsniveau vergelijkt met toen bitcoin $57,125 zijn all-time high van $75,830.

“Dit is precies wat de cyclus nodig heeft om weer in de pas te lopen met historische prijsnormen en de traditionele halvingcyclus,” schrijft de pseudonieme cryptohandelaar Rekt Capital in een bericht.

“De prijs kan dalen naar $40.000, maar kan stijgen naar $400.000. Zo is het nu eenmaal, en het is een prima ‘gok’,” zegt Thomas Fahrer, CEO  van cryptobedrijf Apollo.

 

De bitcoin koersdaling leidde tot een liquidatie van $96,5 miljoen aan longposities, volgens gegevens van CoinGlass. Handelaren openen een ‘long’ om te wedden op een hogere koers in de toekomst. De prijs van bitcoin “komt steeds dichterbij zijn uiteindelijke bodem met elke extra -1% naar beneden,” zegt Rekt Capital.

Ben Simpson, de CEO van Collective Shift, zegt tegen Cointelegraph dat hij denkt dat de markt nu mogelijk in een “stilteperiode” is na de recente bitcoin halving vanwege een gebrek aan nieuwe narratieven voor handelaren. Hij blijft echter optimistisch over de langetermijnvooruitzichten van de markt voorbij de komende maanden.

Andere handelaren wijzen ook op bullish indicatoren die zich vormen op de bitcoin prijsgrafiek, die een doorbraak in de komende maanden kunnen signaleren.

Cryptohandelaar Gally Sama wijst op het zich vormende cup-en-handle-patroon op de bitcoin prijsgrafiek, wanneer de prijs daalt en vervolgens herstelt in een u-vormig herstel, wat lijkt op een cup en hij ziet dat de handle zich “rond of boven de vorige hoogtepunten” vormt.

Cryptomarkt kleurt dieprood

De algehele cryptomarkt kende ook wijdverspreide correcties naast bitcoin, met een daling van ether met 7,4%, Solana en Dogecoin die beiden 10,1% dalen.

De marktdaling heeft geleid tot een daling van het algehele beleggersvertrouwen in de afgelopen 24 uur, volgens de Fear and Greed Index. Op 1 mei daalde de indexscore naar een “neutraal” 54 — het laagste in drie maanden — een daling van 13 punten ten opzichte van de “hebzucht” score van 67 op 30 april.


The post Crypto markt kleurt dieprood, maar analisten zijn niet onder de indruk appeared first on Bitcoinmagazine.nl.