Crypto markt daalt: Waarom analisten dit zien als koopkans!

De afgelopen uren daalden Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrencies nadat Amerikaanse werkgelegenheidsgegevens veel werkloosheid lieten zien. Toch denken analisten dat dit een korte “shakeout” is voordat de opwaartse trend van de Bitcoin koers doorgaat.

Crypto markt daalt vanwege werkgelegenheidsgegevens

Het Amerikaanse werkgelegenheidsrapport van 7 juni liet een grotere toename van banen zien dan verwacht. Dit was tegen de verwachting van crypto analisten in. Velen dachten dat een zwakker werkgelegenheidsrapport druk zou uitoefenen om de inflatie te verlagen, wat Bitcoin naar nieuwe hoogten zou brengen. Volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics steeg het aantal banen in mei met 272.000, terwijl het werkloosheidspercentage met 0,1% steeg.

Markus Thielen, hoofd onderzoek bij 10x Research, zei op 5 juni: “Een zwakker rapport kan renteverlagingen terugbrengen, en volgende week krijgen we het CPI-inflatieverslag. Als CPI (jaar-op-jaar) 3,3% of lager is, zal dit Bitcoin waarschijnlijk naar nieuwe hoogten duwen.”

Ondanks de gegevens gelooft Thielen niet dat het werkgelegenheidsrapport direct de crypto markt deed dalen. Hij zei in een rapport van 7 juni: “Crypto daalde aan het einde van vrijdag zonder een duidelijke reden.” Hij wees er ook op dat de werkgelegenheidsgegevens “gemengd” waren, met een toename van deeltijdwerkers die bijdroegen aan de hogere banenaantallen.

Dit verwachten crypto analisten

Pseudonieme crypto analist il Capo of Crypto deelde met zijn 848.000 volgers op X dat de markt een “sterke uitverkoop in de steun” zag, vooral bij altcoins. Hij beschreef de situatie als een “shakeout”, een verschijnsel waarbij veel beleggers tegelijk verkopen door marktonzekerheid.

Il Capo of Crypto benadrukte het belang van het volgen van belangrijke steunlevels. Hij zei dat als deze levels standhouden, er waarschijnlijk een bullish voortzetting komt. In de afgelopen 24 uur daalde Bitcoin met 1,99% naar $69.410, Ethereum daalde met 3,22%, en altcoins leden nog grotere verliezen. Ondanks de recente daling is de Bitcoin koers de afgelopen 30 dagen met 11,06% gestegen.

Andere handelaren zien de marktdaling als een koopkans. Pseudonieme crypto analist Kaleo zei op X dat de echte bullmarkt nog niet is begonnen. Nederlandse analist Jelle noemde de marktdaling een “kleine dip net voor het weekend” en uitte vertrouwen in de toekomst.


The post Crypto markt daalt: Waarom analisten dit zien als koopkans! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.