Crypto kansen: Slimme beleggingen voor 2024 en verder!

Crypto blijft het gesprek van de dag. Of je nu een doorgewinterde investeerder bent of net je eerste Bitcoin hebt gekocht, deze dynamische markt biedt kansen en uitdagingen.

Laten we de laatste ontwikkelingen in de wereld van crypto bekijken en ontdekken wat dit voor jou kan betekenen.

Politieke en regulerende veranderingen

Recent heeft de Amerikaanse president een veto uitgesproken over de opheffing van SAB 121, een besluit dat financiële instellingen verbiedt om crypto op hun balans te houden. Dit besluit, ook wel Operation Choke 2.0 genoemd, wordt door velen gezien als een grote politieke fout.

Deze stap kan de populariteit van crypto in de VS beïnvloeden, vooral met prominente figuren zoals Mike Novogratz die kritiek uiten. Als Biden deze koers aanhoudt, kan dit de volgende verkiezingen beïnvloeden.

Senator Cynthia Lummis uit Wyoming, bekend om haar crypto-vriendelijke houding, bekritiseerde het veto en benadrukte dat de SEC geen beleidslijnen zou moeten bepalen via interne richtlijnen, vooral niet voor industrieën die ze niet reguleert.

Dit besluit kan vergaande gevolgen hebben voor de Amerikaanse cryptomarkt en investeerders moeten dit goed in de gaten houden.

Voorspellingen en geopolitieke invloeden

Jim Rickards, een vooraanstaand econoom, voorspelt een mogelijke instorting van het wereldwijde afwikkelingssysteem als gevolg van geopolitieke spanningen.

De plannen van de VS en de EU om Russische tegoeden in beslag te nemen, kunnen leiden tot ernstige verstoringen in het wereldwijde betalingsverkeer.

Dit zou de rol van Bitcoin en andere cryptocurrencies in de wereldwijde financiële markten kunnen versterken, vooral nu steeds meer Russische bedrijven crypto gebruiken om sancties te omzeilen.

PlayDoge: Nostalgie en verdienmogelijkheden

Een andere interessante ontwikkeling is PlayDoge, een mobiel spel waarin je een digitale Doge kunt verzorgen. Dit spel combineert de iconische Doge-meme met een Tamagotchi-achtige ervaring. Spelers kunnen Play-tokens verdienen, die zowel in het spel als op de marktwaarde hebben.

Met 2,5 miljoen USD opgehaald in de presale, is dit project een interessante kans voor investeerders die willen profiteren van de populariteit van meme-cultuur en play-to-earn spellen.

Play-to-earn meme coin

PlayDoge – play-to-earn Doge familie meme

  • Gebaseerd op het legendarische Tamagotchi concept
  • Verdien extra $PLAY tokens via de game & staking
  • Ontwikkeld op de goedkope en snelle Binance Smart Chain

Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

 

Tokenisatie van de werkelijke wereld

Een veelbesproken onderwerp in de cryptowereld is de tokenisatie van echte activa. Een opvallend voorbeeld is het Engelse Watford FC dat 10% van de club gaat tokeniseren.

Investeerders en fans kunnen nu een aandeel in de club bezitten en zelfs dividenden ontvangen. Dit is een grote stap voorwaarts vergeleken met eerdere tokens, zoals die van FC Barcelona en Juventus, die alleen voordelen zoals vip-toegang boden.

Innovaties in de cryptowereld

Starkware heeft plannen aangekondigd om Bitcoin schaalbaarder te maken door middel van Zero Knowledge technologie. Deze technologie, die succesvol is gebleken op Ethereum, kan Bitcoin helpen om zijn oorspronkelijke visie van peer-to-peer transacties weer tot leven te brengen.

Dit zou Bitcoin toegankelijker en functioneler maken voor dagelijkse transacties.

https://twitter.com/StarkWareLtd/status/1797985467666940265

Wat betekent dit voor Nederlandse investeerders?

De bovenstaande ontwikkelingen tonen aan dat de cryptowereld constant in beweging is. Of je nu geïnteresseerd bent in het investeren in nieuwe tokens, zoals die van Watford FC, of benieuwd bent naar de politieke invloeden op de markt, er zijn altijd kansen om te verkennen.

Volg BTCM en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van crypto.


The post Crypto kansen: Slimme beleggingen voor 2024 en verder! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.