Crypto kan enorm dalen bij afwijzing Bitcoin ETF’s: analist waarschuwt

Een analist waarschuwt voor een grote daling als de VS Bitcoin ETF’s afwijst; de markt verwacht de beslissing, terwijl bitcoin zich omkeert richting $40.000.

De cryptowereld kijkt reikhalzend uit naar een beslissing over een Amerikaanse Bitcoin ETF, een beslissing die een grote impact kan hebben op de cryptomarkt. Te midden van deze opwinding heeft een bekende analist, analist Nate Geraci, een waarschuwing afgegeven aan de cryptomarkt, waarbij hij waarschuwt dat de cryptowereld de grootste prijsdaling in de geschiedenis kan zien zodra de Bitcoin ETF niet wordt goedgekeurd, ongeacht dat hij gelooft dat de kans op goedkeuring zeer groot is.

Deze beslissing wordt begin januari verwacht en is belangrijk omdat deze de rol van crypto in de reguliere financiën kan versterken. De prijs van Bitcoin is onlangs gestegen tot $45.000, aangewakkerd door hoop op goedkeuring van de ETF en aanvragen ingediend door BlackRock en Cathie Woods Ark Invest. Goedkeuring van een Bitcoin ETF kan de industrie stimuleren, vooral na de ineenstorting van FTX.

De betrokkenheid van grote financiële bedrijven zoals BlackRock en Fidelity heeft experts doen geloven in een enorm groeipotentieel. Bloomberg Intelligence voorspelt dat de markt voor Bitcoin ETF’s een instroom van meer dan $100 miljard aan investeringen kan zien. Ze vergelijken de situatie met de opkomst van goud-ETF’s in het begin van de jaren 2000.

Echter, er zijn zorgen. Bitcoin staat nu rond de $40.000. Als de SEC nee zegt tegen de ETF, zou de markt een grote rugpull kunnen ervaren. De industrie bevindt zich op een kritiek punt, waarbij de beslissing van de SEC de opkomende markt kan stimuleren of schaden.


The post Crypto kan enorm dalen bij afwijzing Bitcoin ETF’s: analist waarschuwt appeared first on Bitcoinmagazine.nl.