Crypto-industrie verwelkomt grootste bank van Colombia

Bancolombia, de grootste bank van Colombia, heeft een overtuigende entree in de cryptosector gemaakt. De toonaangevende Latijns-Amerikaanse bank heeft zowel een eigen crypto exchange als een aan de Peso gekoppelde stablecoin gelanceerd, om in te spelen op de groeiende adoptie van digitale activa in het land.

Grote eerste stappen in de crypto-wereld

Op donderdag 2 mei kondigde Bancolombia aan dat het de volgende dag zijn eigen cryptobeurs genaamd Wenia zou lanceren. De exchange stelt gebruikers in staat cryptomunten te kopen, verkopen, converteren, ontvangen en verzenden. Wenia zal de concurrentie aangaan met gevestigde platformen in het land zoals Binance en Bitso.

Wenia zal aanvankelijk uitsluitend beschikbaar zijn voor Colombianen. Echter wil de beurs naar verluidt later ook terrein veroveren in andere Latijns-Amerikaanse landen.

Volgens Pablo Arboleda, de nieuwe CEO van Wenia, is het doel van Wenia “om mensen te helpen op een meer toegankelijke, inclusieve en efficiënte manier verbinding te maken met de wereld van crypto”.

De lancering van Wenia is niet de enige crypto-zet van Bancolombia. De bankgigant heeft namelijk ook een eigen stablecoin gelanceerd, genaamd COPW. Deze cryptomunt is gekoppeld aan de eigen Colombiaanse Peso en moet het voor gebruikers makkelijker maken om in crypto te handelen.

COPW wordt dus logischerwijs ondersteunt op de nieuwe beurs. Daarnaast zitten bitcoin (BTC), ethereum (ETH), polygon (MATIC) en usd coin (USDC) allemaal opgenomen in het handelsaanbod van Wenia.

Juan Corles Mora, de CEO van Bancolombia, heeft in een interview met Forbes aangegeven dat de bank al tien jaar aan het handelsplatform heeft gesleuteld, wat de toewijding onderstreept aan het bieden van een innovatieve en betrouwbare handelsomgeving.

Colombiaanse crypto-adoptie

Colombia is geen kleine speler op het gebied van cryptovaluta. Uit een in 2023 uitgevoerd onderzoek van Chainanalysis blijkt dat het land de derde plaats inneemt in Latijns-Amerika wat betreft de crypto-adoptie, achter Brazilië en Argentinië. Volgens een Rapport van Bitso staat het land op de 32e plek qua wereldwijde crypto-adoptie, met een exponentiële groei in de afgelopen jaren. 

Wenia kan dus in potentie veel klanten aantrekken. Of Wenia daadwerkelijk erin zal slagen om Bitso en Binance naar de kroon te steken, zal nog moeten blijken. 


The post Crypto-industrie verwelkomt grootste bank van Colombia appeared first on Bitcoinmagazine.nl.