Crypto dip veroorzaakt liquidaties van $190 miljoen op futures markt

De recente neerwaartse trend op de cryptomarkt heeft geleid tot aanzienlijke liquidaties, waarbij bijna $200 miljoen aan hefboomposities in rook is opgegaan. Dit komt slechts een paar dagen na een massale liquidatie van $400 miljoen van vrijdag 7 juni.

Crypto dip veroorzaakt liquidaties

Bitcoin- en Ether-handelaren zijn in het bijzonder het slachtoffer. De bitcoin prijs daalde 11 juni met 2,5% daalde tot een dieptepunt van $66.018 en Ether met 2,58% daalde tot $3.500. Volgens CoinGlass zijn er de afgelopen 24 uur 83.912 handelaren geliquideerd, met een totaal verlies van $190,97 miljoen. De grootste enkele liquidatie vond plaats op OKX, met een ETH/USDT-swap ter waarde van $5,21 miljoen.

Hefboomhandel stelt handelaren in staat om posities te openen met geleend geld, waardoor hun potentiële winst toeneemt, maar er zijn ook de nodige risico’s. Wanneer de marktomstandigheden ongunstig veranderen, kunnen beurzen deze posities liquideren als aan de margeregels niet wordt voldaan, wat leidt tot gedeeltelijk of volledig verlies van de initiële marge van de handelaar. Daarom zijn dit soort handelspraktijken alleen bedoeld voor zeer ervaren handelaren en niet voor beginners.

Tijdens deze recente neerwaartse trend leden Bitcoin-handelaren $46,9 miljoen aan liquidaties, waarbij het merendeel longposities betrof. Ether-handelaren zagen $41,0 miljoen aan liquidaties, voornamelijk ook van longposities.

Inflatiecijfer

Deze golf van liquidaties hangt nauw samen met het aankomende consumentenprijsindex (CPI) rapport en de vergadering van het Federal Open Market Committee (FOMC) op 12 juni. Historisch gezien veroorzaken deze gebeurtenissen aanzienlijke volatiliteit op de cryptomarkt.

Met de 30-daagse correlatie van de cryptomarkt met Amerikaanse aandelen op het hoogste niveau sinds 2022, zijn handelaren bijzonder gevoelig voor economische gegevens en beleidswijzigingen. Een stijging van de CPI leidt doorgaans tot een daling van de bitcoin prijs, aangezien beleggers zich terugtrekken uit risicovollere activa.

Rentetarieven

De verwachting is dat de FOMC de rentetarieven ongewijzigd zal laten, waarbij de benchmark rente tussen 5,25% en 5,50% blijft. Ook is er de verwachting dat de CPI-gegevens tussen 0,1% en 0,3% blijft, beleggers zullen dit nauwlettend volgen om de toekomstige richting van de markt in te schatten.

Samengevat benadrukken de recente neerwaartse trend en daaropvolgende liquidaties de hoogrisico-aard van hefboomhandel, vooral in een volatiele markt die wordt beïnvloed door belangrijke economische indicatoren en beleidsbeslissingen.


The post Crypto dip veroorzaakt liquidaties van $190 miljoen op futures markt appeared first on Bitcoinmagazine.nl.