Crypto Crash: Koersen Populaire Crypto’s Maken Duikvlucht – Waarom Daalt Crypto?

De crypto markt daalde vandaag met -7,5% naar een market cap van $2,38 biljoen, terwijl de Bitcoin koers in de afgelopen week met -11,5% is gezakt naar $63.500 na het behalen van een nieuwe ATH van $73.900 slechts enkele dagen geleden.

Veel investeerders vragen zich nu af: “Waarom daalt crypto?” Daarom kijken we in dit artikel naar een aantal factoren die bijdragen aan de crypto crash van deze week.

Waarom Populaire Crypto’s Crashen – 3 Belangrijke Factoren

We kijken eerst naar de Bitcoin koers, want die heeft een aantal behoorlijke weken achter de rug. Van begin februari tot begin maart klom de BTC koers van $43.000 naar $73.900, maar na een minder sterke week is de Bitcoin koers vandaag op zijn 30-daagse moving average (geel) van $62.600 gestort. Bitcoin lijkt voor nu boven dit niveau te consolideren.

De Relative Strength Index (RSI) van Bitcoin is intussen onder het neutrale niveau van 50 gedaald, wat de cryptomunt de mogelijkheid geeft om na deze week weer te stijgen.

Bitcoin koers grafiek – TradingView

Maar nu we weten wat er met Bitcoin is gebeurd, is het belangrijk om te kijken naar mogelijke oorzaken die tot de crypto crash van deze week hebben geleid.

1. Bitcoin Halving

De Bitcoin halving staat pas gepland voor volgende maand, maar een mogelijke oorzaak dat BTC is gedaald is dat crypto miners zich alvast voorbereiden. Door Bitcoin te verkopen, kunnen miners en mining bedrijven nieuwe hardware aanschaffen, die nodig is om na de halving genoeg Bitcoins te minen.

Ook bij de vorige halving van 2020, zagen we een aantal maanden terug een crash in de Bitcoin koers, mogelijk om dezelfde reden. Na elke halving tot nu toe is de Bitcoin koers omhoog geschoten, hetzelfde zou dit jaar kunnen gebeuren.

Dit in combinatie met de komst van de spot Bitcoin ETF, zou dit de grootste bull markt kunnen maken die we ooit hebben gezien.

2. FOMC Meeting op Woensdag

Een belangrijke reden voor investeerders om hun geld uit crypto te halen is de FOMC (Federal Open market Committee) bijeenkomst inde VS. De CPI (Consumer Price Index) cijfers van dit jaar zullen een grote invloed hebben op het besluit van de Federal Reserve, een verlaging van de rente of het behouden van de huidige 5,5%.

De markt heeft momenteel weinig hoop op een verlaging van de rente, waardoor investeerders waarschijnlijk hebben besloten om hun crypto te verkopen om mogelijke liquidaties te voorkomen.

In het geval dat de rente toch verlaagd zal worden, kan de crypto markt nog verder groeien dan de afgelopen maand.

3. Winst uit Alts en Meme Coins

Als we kijken naar bepaalde altcoins en meme coins, zien we dat deze behoorlijk zijn gestegen, hierdoor is de verwachting hoog dat er momenteel veel winst wordt opgenomen. Dit kan als gevolg hebben dat meer mensen hun winst opnemen of hun verliezen proberen te beperken, wat kan leiden tot een grote sell-off.

Het voordeel is dan wel dat de oververhitte crypto markt nu aan het afkoelen is, waardoor koersen binnenkort weer lager zijn en je een betere positie kan krijgen om in te stappen.

Reken deze week op nog meer volatiliteit van Bitcoin en de crypto markt en neem daarom niet te veel risico omdat BTC elke kant op kan gaan.

Welke Altcoins gaan Exploderen in de volgende Bitcoin Pump?

De daling van Bitcoin van vandaag betekent niet het einde van de huidige bull markt waar we inzitten, vooral omdat we binnenkort de Bitcoin halving krijgen. De verwachting is daarom dat Bitcoin vroeg of laat weer omhoog zal schieten en de rest van de crypto markt met zich meeneemt.

Maar in de huidige markt kan het riskant zijn om te investeren in populaire cryptomunten. Sommige investeerders kiezen daarom op momenten zoals deze voor presales, die tokens voor een lage prijs verkopen, die momenteel niet blootgesteld zijn aan de volatiliteit van de markt.

Vandaag kijken we naar 2 veelbelovende altcoins die nu nog in de presale te koop zijn, maar binnenkort, na lancering, hard kunnen stijgen. Tevens bieden deze altcoins de mogelijkheid om passief geld te verdienen met crypto, terwijl de presale nog loopt.

Green Bitcoin (GBTC)

We kijken eerst naar Green Bitcoin (GBTC), een groen alternatief voor Bitcoin, die gebruik maakt van de Ethereum blockchain om investeerders op een efficiënte en duurzame manier te voorzien van passieve beloningen.

Door GBTC te staken, verdien je passief extra tokens, maar als je de Bitcoin koers weet te voorspellen, dan kun je nog hogere beloningen verdienen. Je kunt als investeerder kiezen uit een normale manier van staking of het predict-to-earn model, waarmee je nog meer kunt verdienen.

Je kunt Green Bitcoin kopen $1,06 in de presale, met de mogelijkheid om tijdens de presale te staken voor een APY van 92%. De Presale heeft intussen al $6,3 miljoen opgehaald en zal binnenkort uitverkopen. GBTC zal gelanceerd worden op zijn eerste exchange en kan hierna exploderen in waarde.

 

Dogecoin20 (DOGE20)

Ondanks de crypto crash, zijn meme coins nog steeds erg populair, waardoor de presale van de nieuwe Dogecoin20 (DOGE20) nog steeds goed loopt. Zo heeft de meme coin, die minder dan een week geleden is gelanceerd al meer dan $2,8 miljoen opgehaald.

Dogecoin20 is een alternatief voor Dogecoin die een groot probleem van de meme coin oplost; zijn gebrek aan utility. Met Dogecoin20 is het mogelijk om je aan te sluiten bij een Dogecoin community, maar ook passief inkomen te verdienen door DOGE20 te staken.

Je kunt Dogecoin20 kopen in de presale voor $0,0002 en staken voor een APY van 297% voordat de token wordt gelanceerd op zijn eerste exchange. Dogecoin20 kan niet alleen meeliften met de originele Dogecoin, maar ook met Elon Musk tweets die verwijzen naar de meme coin.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Crypto Crash: Koersen Populaire Crypto’s Maken Duikvlucht – Waarom Daalt Crypto? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.