Crypto.com krijgt VASP-goedkeuring in Ierland, waardoor het Europese bereik toeneemt

Crypto.com heeft goedkeuring gekregen als Virtual Asset Service Provider (VASP) van de Centrale Bank van Ierland, waardoor haar aanwezigheid op de Europese markt wordt versterkt.

Crypto.com krijgt VASP-goedkeuring in Ierland

Crypto.com is goedgekeurd als Virtual Asset Service Provider (VASP) door de Centrale Bank van Ierland, waardoor het crypto-to-fiat uitwisselingen en fiat wallets kan aanbieden in het land. Het bedrijf werd op 7 juni in het register opgenomen onder de naam Foris DAX, wat een belangrijke mijlpaal is in haar uitbreiding binnen de Europese Unie.

Aanwezigheid in Europa uitbreiden

De goedkeuring stelt Crypto.com in staat om in Ierland te opereren terwijl het bedrijf zich voorbereidt op de volledige implementatie van de Markets in Crypto Assets (MiCA) wetgeving in december. Deze wetgeving maakt het voor bedrijven met een licentie voor het aanbieden van crypto-activa uit elke EU-lidstaat mogelijk om in alle 27 landen actief te zijn. Crypto.com sluit zich aan bij andere grote cryptobedrijven zoals Coinbase, Ripple en Gemini op het Ierse VASP-register.

Toewijding aan naleving en innovatie

Eric Anziani, President en COO van Crypto.com, benadrukte het belang van deze goedkeuring en zei: “Deze goedkeuring van de Centrale Bank van Ierland is het nieuwste bewijs van onze toewijding aan naleving en verantwoorde innovatie. We kijken ernaar uit om onze diensten in Ierland uit te breiden en consumenten de grootste selectie cryptoproducten aan te bieden.”

Wereldwijde prestaties op het gebied van regelgeving

Tot de recente prestaties van Crypto.com op het gebied van regelgeving behoren ook volledige operationele goedkeuring van de Virtual Assets Regulatory Authority (VARA) in Dubai, autorisatie als instelling voor elektronisch geld in het Verenigd Koninkrijk en registraties in Nederland en Spanje.

Deze mijlpalen onderstrepen de toewijding van het bedrijf om zich wereldwijd aan de regelgevende normen te houden en tegelijkertijd de innovatie binnen de cryptocurrency-industrie te bevorderen.

Naast de Europese inspanningen heeft Crypto.com wereldwijd belangrijke goedkeuringen van regelgevende instanties gekregen. Het platform is erkend als een Major Payment Institution (MPI) voor Digital Payment Token-diensten in Singapore en opereert onder verschillende regelgevende kaders in Frankrijk, Australië en Zuid-Korea.


The post Crypto.com krijgt VASP-goedkeuring in Ierland, waardoor het Europese bereik toeneemt appeared first on Bitcoinmagazine.nl.