Crypto belegger verliest $310.000 via dubieuze tip op Linkedin

De belegger beweert $310.000 te hebben verloren op een dubieuze beurs die is aangeprezen via een LinkedIn-verzoek. Volgens de belegger hoorde hij over de beurs via een “willekeurig vriendenverzoek op LinkedIn.”

Belegger opgelicht via dubieuze tip op Linkedin

Een belegger beweert $310.000 te hebben verloren aan een vermeend frauduleus cryptobeurs nadat hij erover had gehoord via een ongevraagd LinkedIn-verzoek. Een consumentenwaarschuwing van de Washington State Department of Financial Institutions (DFI) Securities Division op 13 juni zegt dat de belegger het dubieuze platform “Ethfinance” gebruikte.

“De belegger hoorde van Ethfinance via een willekeurig vriendenverzoek op LinkedIn,” aldus de DFI. De belegger heeft in totaal $310.000 van zijn “DeFi-portemonnee” naar het platform overgemaakt in de hoop winst te maken.

Toen hij probeerde een deel van zijn oorspronkelijke inleg en gerapporteerde winsten op te nemen, kreeg de belegger te horen dat hij meer geld moest toevoegen om het “smart contract” te voltooien voordat hij zijn geld kon opnemen. De belegger besluit geen extra geld bovenop de $310.000 te sturen en dat is achteraf gezien wel een wijs besluit. Want hij kan geen geld meer opnemen van zijn account en het account is vergrendeld,” zo staat in de verklaring van DFI te lezen.

Advance Fee Fraud

Volgens de regionale toezichthouder gaat het om een zogenaamd “Advance Fee Fraud,” hoewel de beschuldigingen nog niet zijn geverifieerd. Advance fee fraude is een soort oplichting waarbij slachtoffers grote bedragen aan geld, producten of diensten is beloofd in ruil voor een kleine vooruitbetaling. Zodra er is betaald, verleidt de oplichter het slachtoffer om meer kosten te betalen voor andere zaken, of verdwijnt gewoon.

De crypto-zwendeltracker van Washington DFI toont aan dat het platform ook eerder in een klacht is genoemd. Hierbij verloor een inwoner van Californië ruim $165.000 na contact met een vreemde die hen wilde leren hoe ze geld konden verdienen met crypto-opties.

De belegger realiseerde zich dat hij opgelicht was toen de “CEO van Crypto Customer Service” op Telegram vroeg om 25% van de winst als “belasting” te sturen om de opname te voltooien. Trap niet in dit soort trucs, doe alleen rechtstreeks zaken met gereguleerde brokers en beurzen.


The post Crypto belegger verliest $310.000 via dubieuze tip op Linkedin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.