Crypto analist voorspelt waarom Bitcoin koers kan stijgen naar $150.000

Na weken van schommelingen probeert de Bitcoin koers nu boven het belangrijke weerstandsniveau van $70.000 te komen. Als de crypto valuta deze stijgende lijn kan vasthouden, verwachten analisten een nieuwe recordhoogte, mogelijk boven de $100.000.

Huidige marktsentiment van de bitcoin koers

Op 21 mei bereikte Bitcoin $71.000. Dit kwam door een grote toename in spot-aankopen en de aanschaf van Bitcoin ETF’s. De markt is nu zenuwachtig over wat de huidige prijsbewegingen betekenen.

Sommige mensen denken dat de recente stijging zijn hoogtepunt heeft bereikt, terwijl anderen geloven dat er een nieuwe bull run is begonnen, zoals eerder gebeurde na de halvering.

Historische patronen en consolidatiefasen van BTC

Crypto expert TradingShot schreef in een bericht op TradingView dat Bitcoin waarschijnlijk een nieuwe stijging ingaat na een periode van consolidatie na de halvering. Dit past bij patronen die we in eerdere Bitcoin cycli hebben gezien, wat wijst op een mogelijke stijging richting $150.000.

TradingShot merkte op dat er vaak een periode van twee maanden van consolidatie is voor en na de halvering. Deze fase gaat meestal vooraf aan een grote stijging in de prijs van Bitcoin.

Technische indicatoren en prijsdoelen van Bitcoin koers

TradingShot onderzocht ook technische indicatoren zoals de Mayer Multiple Band (MMB) en de Bollinger Bands Width (BBW). Als Bitcoin boven de MMB van 1 standaarddeviatie (SD) handelt, is dat een teken van een opwaartse trend, vooral na het dieptepunt van de BBW. Historisch gezien stijgt de prijs van Bitcoin daarna naar het MMB 3SD-niveau.

De Vortex Indicator (VI) en de Commodity Channel Index (CCI) in de tweemaandse tijdsperiode laten ook patronen zien in Bitcoin’s cycli. Volgens TradingShot vallen de toppen van VI samen met de eerste hogere laag van CCI na een dieptepunt, wat een voorspelbaar patroon in de prijsbewegingen van Bitcoin aangeeft.

“Daarom kunnen we verwachten dat de prijs uiterlijk in de week van 17 maart 2025 een hoogtepunt bereikt. Het belangrijkste is dat na elke consolidatie na het BBW-dieptepunt, Bitcoin’s directe doel het MMB 3SD-niveau was, dat nu op $125.000 ligt. Tegen de tijd dat de stijging dat punt bereikt, kan het dichter bij $150.000 liggen,” zei de analist.


The post Crypto analist voorspelt waarom Bitcoin koers kan stijgen naar $150.000 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.