Cruciaal steunpunt van de bitcoin koers stijgt naar $64.000

De gerealiseerde prijs van korte-termijn bitcoin holders is stijgende. Dat impliceert dat bitcoin in een opwaartse trend zit. We spreken over korte-termijn holders als het gaat om mensen die hun bitcoin minder dan 155 dagen bezitten, terwijl de gerealiseerde prijs de gemiddelde inkoopprijs is van een specifieke groep.

Belangrijke steun voor bitcoin

Meestal vormt de gerealiseerde prijs van grote groepen investeerders een belangrijke steun voor bitcoin. Wat dat betreft is het goed nieuws voor de digitale munt dat de gerealiseerde prijs van korte-termijn holders met 1,5% is gestegen naar ongeveer 64.000 dollar.

Dit gebeurde nadat de bitcoin koers over de afgelopen dagen steeg van 68.000 naar 71.000 dollar. Inmiddels zijn we helaas weer afgedaald naar het niveau van 67.500 dollar. Wat dat betreft heeft het bullish momentum niet lang geduurd en is het wederom niet gelukt om richting een all-time high uit te breken voor bitcoin.

Dat heeft alles te maken met de inflatiedata die voor morgen op het programma staat. Op dit moment liggen de kaarten zo, dat de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) de rente niet kan verlagen.

De Amerikaanse economie is te sterk, waardoor het verlagen van de rente gevaarlijk is en mogelijk een tweede inflatiegolf oplevert.

Boven de $64.000 blijven

Bitcoin moet volgens James van Straten van Glassnode boven de 64.000 dollar blijven. Als dat lukt, dan blijven we in principe bullish, zo claimt de analist in zijn laatste rapport voor Glassnode.

Hoe langer we rond deze koers consolideren, hoe steviger het fundament en hoe harder de koersexplosie straks wordt. Het enige is dat je natuurlijk nooit met zekerheid over een koersexplosie kunt spreken en al helemaal niet als het over bitcoin gaat.

Bitcoin is een extreem onvoorspelbaar beestje. Om die reden gebruiken analisten van James van Straten allerlei indicatoren, gebaseerd op data van de blockchain, om vat te krijgen op de koersontwikkeling van bitcoin.


The post Cruciaal steunpunt van de bitcoin koers stijgt naar $64.000 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.