Cristiano Ronaldo betrokken bij rechtszaak om $1 miljard door samenwerking met Binance

Cristiano Ronaldo is betrokken geraakt bij een juridische kwestie. Een class-action rechtszaak van 1 miljard dollar is tegen hem ingediend, gerelateerd aan zijn rol in het promoten van cryptobeurs Binance. De zaak, aangespannen in het District Court voor het Southern District van Florida, beweert dat Ronaldo heeft bijgedragen aan de promotie en verkoop van niet-geregistreerde effecten in samenwerking met Binance.

De rechtszaak vertegenwoordigt individuen die beweren beïnvloed te zijn door Ronaldo’s promotieactiviteiten en als gevolg daarvan ongeregistreerde effecten hebben aangeschaft. Er wordt gesteld dat Ronaldo’s promoties op sociale media en andere platforms investeringen in deze effecten heeft aangemoedigd.

Deze kwestie komt te midden van andere juridische uitdagingen waarmee Binance te maken heeft gehad, waaronder een zaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission eerder dit jaar. Binance is eerder beschuldigd van het overtreden van federale effectenwetten. Ook stapte de ex-CEO en mede-oprichter Changpeng Zhao op. Dat is een van de gevolgen van de recente juridische druk vanuit met name de Verenigde Staten.

Ronaldo werkte in 2022 samen met Binance voor het creëren van een NFT-collectie die belangrijke momenten uit zijn carrière uitbeeldt.


The post Cristiano Ronaldo betrokken bij rechtszaak om $1 miljard door samenwerking met Binance appeared first on Bitcoinmagazine.nl.