Craig Wright mag van rechter niet in beroep gaan in zaak tegen McCormack

Het Britse Hooggerechtshof heeft de Craig Wright de toestemming ontzegd om in beroep te gaan tegen een uitspraak in zijn zaak tegen podcaster Peter McCormack.

Wright beweert al jaren dat hij de uitvinder van bitcoin is. Hij ziet zichzelf als Satoshi Nakamoto en had in juli slechts recht op £1 ter compensatie voor een smaadclaim tegen McCormack. Een advocaat van de podcaster vertelt:

“We kwamen er eigenlijk pas net achter, maar eind vorig jaar weigerde [het] Hooggerechtshof toestemming voor Craig Wright’s beroep, dus ze zijn erg blij dat het vonnis stand houdt.”

Wright is een Australische computerwetenschapper die al lang beweert dat hij Satoshi Nakamoto is. Daarmee dacht bij ook het auteursrecht op de bitcoin whitepaper te hebben. Hieruit volgden nog weer een heleboel andere rechtszaken.

Cøbra moest vorig jaar bijvoorbeeld na een uitspraak van de rechter van het Londense Hooggerechtshof zijn identiteit onthullen. Als exploitant van de website bitcoin.org vroeg de rechter dit, anders zou hij aanzienlijke juridische kosten moeten betalen.

Cøbra probeerde het verzoek van Wright om $704.500 aan juridische kosten aan te vechten. Hij ging tegen de uitspraak dat hij zijn identiteit moest delen in beroep. Dat werd echter door de rechter van het Londense Hooggerechtshof verworpen.

In 2022 klaagde Wright ook cryptobeurzen Coinbase en Kraken aan vanwege hun verkeerde voorstelling van ‘Bitcoin Core’ als de daadwerkelijke Bitcoin. Wright vindt dat Bitcoin Satoshi Vision (BSV) de enige echte bitcoin is. Verder loopt er ook een zaak tegen de Noorse influencer Hodlnaut.

Enfin, je snapt het punt. Wright spant te pas en vooral te onpas rechtszaken aan. Die tegen Peter McCormack lijkt nu even voorbij: het hoger beroep is niet geaccepteerd.


The post Craig Wright mag van rechter niet in beroep gaan in zaak tegen McCormack appeared first on Bitcoinmagazine.nl.