Congres El Salvador akkoord met staatsburgerschap voor buitenlandse bitcoin-investeerders

Het Congres van El Salvador heeft op donderdag 21 december groen licht gegeven voor een migratiewet, zo schrijft Reuters. Het maakt een versneld staatsburgerschap mogelijk voor buitenlanders die bitcoin in het land investeren.

Het gaat om ‘donaties’ aan initiatieven rondom voor sociale en economische ontwikkelingen van de overheid. Woensdagavond is er in het Congres over het plan gestemd. Het is niet gespecificeerd welk bedrag deze donatie moet zijn.

Niet geheel onverwacht kreeg het de steun van de partij van Nayib Bukele, de president van El Salvador. Zijn partij genaamd Nuevas Ideas stemde voor. De nieuw aangenomen wet zal naar verwachting in de komende dagen van kracht worden.

President Nayib Bukele heeft zelf inmiddels een formeel stapje terug gedaan. Op 4 februari zijn er in het Midden-Amerikaanse land weer verkiezingen. Om herkozen te worden moest Bukele kort terugstappen. Het is namelijk niet toegestaan dat presidenten in het land twee opeenvolgende termijnen zitten.

Eerder deze maand lanceerde El Salvador ook zijn Freedom Visa Program. Hierbij is een vereiste inleg $1 miljoen in bitcoin of USDT gemoeid. Het plan werd door het markante duo Max Keiser en Stacy Herbert op Twitter aangekondigd.

Het is vooralsnog niet duidelijk of dit een ander plan is. Stacy Herbert doet lijken alsof het hetzelfde programma is. Het feit dat er geen bedrag is genoemd in de wet zelf, leidt to vragen en onduidelijkheid.


The post Congres El Salvador akkoord met staatsburgerschap voor buitenlandse bitcoin-investeerders appeared first on Bitcoinmagazine.nl.