Coinbase wil $1 miljard ophalen via obligaties

Coinbase wil $1 miljard ophalen via een obligatie-uitgifte. Ze maken gebruik van het huidige momentum op de cryptomarkt van stijgende koersen en willen als bedrijf financieel flexibeler zijn. Het gaat om de uitgifte van ongedekte, converteerbare obligaties die in 2030 vervallen. Daarnaast is er een optie voor een extra aankoop van maximaal $150 miljoen aan obligatiepapieren.

Coinbase wil $1 miljard ophalen

De obligaties zijn te converteren naar Coinbase-aandelen of naar cash. Om de impact op het aandelenkapitaal van aandeelhouders te beperken, plant Coinbase om deel te nemen aan afgedekte call-transacties, een maatregel die wel vaker wordt genomen.

Het opgehaalde kapitaal is bedoeld voor verschillende doeleinden, zoals schuldaflossing, financiering van potentiële transacties en het verkennen van nieuwe overnamemogelijkheden. Coinbase wil niet alleen zijn financiële positie versterken, maar ook blijven doorgroeien en zijn positie op de cryptomarkt consolideren.

Dit initiatief komt op een moment dat de cryptomarkt een robuuste groei doormaakt, met een waarde van Bitcoin die $73.000 overschrijdt en een ether die boven de $4.000 is geraakt. Ook de aandelen Coinbase laten dit jaar een stijging zien van 48%. Dit positieve momentum heeft de visies van analisten verschoven, met instellingen zoals Raymond James en Goldman Sachs die een gunstigere houding aannemen ten opzichte van Coinbase.

Deze week is het aandeel met bijna 12% gestegen op moment van schrijven en een stijging van 82,45% over de afgelopen maand. Deze obligatie-uitgifte volgt op een soortgelijk initiatief van $1,25 miljard aan converteerbare bonds van mei 2021.


The post Coinbase wil $1 miljard ophalen via obligaties appeared first on Bitcoinmagazine.nl.