Coinbase-obligatie naar hoogste koers in 2 jaar door all-time high bitcoin

De recente all-time high van bitcoin zorgt ervoor dat tijdens de pandemie uitgegeven obligaties van Coinbase Global Inc. naar het hoogste niveau in twee jaar tijd stijgen. Coinbase verkocht converteerbare obligaties, die investeerders kunnen omzetten in aandelen als ze aflopen. Tijdens de pandemie op het moment dat tech- en groei-aandelen enorm in trek waren.

Coinbase obligaties schieten omhoog

Coinbase betaalt slechts 0,5 procent rente op de obligaties en de koers van deze schuldpapieren donderde omlaag, nadat bitcoin in 2022 in een gigantische bearmarkt terechtkwam. Inmiddels is die bearmarkt voorbij, staat bitcoin weer op een all-time high en is de waarde van de obligaties als een raket omhoog geschoten.

Deze week zijn de obligaties gestegen naar een koers van 102,625 cent op de dollar. Daarmee bevinden zij zich op het hoogste niveau in twee jaar tijd en handelen de obligaties technisch gezien met een negatieve rente. Opvallend genoeg zijn de obligaties momenteel tweemaal zoveel waard als tijdens de bodem van november 2022. Destijds gingen ze voor 52,75 cent op de dollar over de toonbank.

Converteerbare obligaties zijn in trek

Er lijkt op dit moment een grote honger in de markt naar converteerbare obligaties. Sommige partijen in de AI-industrie kregen het voor elkaar om obligaties te verkopen zonder rente. In de bitcoinwereld slaagde het MicroStrategy van Michael Saylor erin om voor 700 miljoen dollar aan converteerbare obligaties te kopen tegen een rente van 0,625 procent.

Dat kapitaal stroomt naar bitcoin om er meer van te kopen. Ook dat zal een enorme impact op de bitcoin koers hebben. Soms lijkt het alsof MicroStrategy nog een beetje wordt onderschat.

De strategie van het bedrijf is echter meer dan interessant. Ze voeren in feite een soort aanval op de Amerikaanse dollar uit. Door dollars te lenen en deze vervolgens te gebruiken om bitcoin te kopen, kunnen ze energie uit het traditionele financiële systeem zuigen en deze vervolgens in bitcoin blazen.


The post Coinbase-obligatie naar hoogste koers in 2 jaar door all-time high bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.