Coinbase Maakt Grootse Comeback: Aandelen Schieten Omhoog

De prijs van de aandelen van Coinbase, een groot Amerikaans bedrijf voor het handelen in crypto, is voor het eerst in meer dan twee jaar hoger dan de prijs waarvoor ze voor het eerst werden verkocht. Dit komt doordat de prijs van bitcoin een nieuwe all-time high heeft bereikt. Toen Coinbase in 2021 begon met de verkoop van haar aandelen, kostte één aandeel 250 dollar. In het begin ging het goed en steeg de prijs naar 350 dollar per aandeel. Maar aan het eind van het eerste jaar was de prijs met 38% gedaald.

Moeilijke jaren voor Coinbase

De volgende jaren waren lastig voor Coinbase. De interesse in crypto werd minder en de Amerikaanse overheid keek strenger naar het bedrijf. Maar het afgelopen jaar is het beter gegaan, vooral omdat de prijs van bitcoin omhoog ging en de SEC sommige spot Bitcoin ETF’s goedkeurde. Als gevolg hiervan is de aandelenwaarde van Coinbase in de afgelopen 12 maanden met meer dan 300% gestegen.

Niet alleen Coinbase doet het goed, maar ook andere bedrijven. Microstrategy Inc., dat veel bitcoin bezit, zag zijn aandelen met 113% stijgen. Ook de aandelen van NVIDIA, nauw verbonden met Bitcoin-mining, zijn deze maand met meer dan 20% gestegen.

Ondanks deze prestatie voelen vroege investeerders die hun aandelen vanaf het begin hebben aangehouden, zich misschien niet volledig gerechtvaardigd. Aan het einde van 2022 was de aandelenprijs van het bedrijf met 86% gedaald. Desondanks blijft de aandelenkoers van Coinbase samen met de cryptomarkt stijgen, ondanks recente technische problemen op het platform van Coinbase, waar sommige gebruikers nulsaldo’s meldden.

Deze storingen kwamen vooral doordat de prijzen van bitcoin snel aan het stijgen waren, een aanzienlijk handelsvolume zagen. Doordat veel mensen tegelijk op Coinbase wilde, crashte het platform voor sommige mensen. Aangezien Binance deze problemen niet zag op hetzelfde moment, is dit een van de redenen van de prijsstijging van BNB, de token van de Binance beurs.


The post Coinbase Maakt Grootse Comeback: Aandelen Schieten Omhoog appeared first on Bitcoinmagazine.nl.