Coinbase maakt een winst van meer dan 1 miljard in Q1 2024

Coinbase heeft indrukwekkende financiële resultaten gerapporteerd voor het eerste kwartaal van 2024, waarmee het de verwachtingen heeft overtroffen en zijn sterke marktpositie als wereldwijde leider heeft laten zien.

Flinke omzetgroei

Het bedrijf rapporteerde een omzet van $1,6 miljard, een stijging van 72% ten opzichte van het vorige kwartaal. Het nettoresultaat bedroeg $1,18 miljard, wat neerkomt op $4,40 per aandeel, en overtrof daarmee de verwachtingen van analisten.

De omzet uit consumententransacties verdubbelde tot $ 935,2 miljoen, terwijl het handelsvolume met meer dan 93% toenam tot $ 56 miljard. Institutionele handel kende een nog grotere groei, met inkomsten die met 133% stegen tot $85,4 miljoen, terwijl het volume meer dan verdubbelde tot $256 miljard. Bitcoin was goed voor een derde van deze activiteit.

Impact van nieuwe boekhoudregels

De indrukwekkende kwartaalprestaties van Coinbase werden deels gestimuleerd door een eenmalige winst van $737 miljoen als gevolg van nieuwe boekhoudregels die cryptobedrijven toestaan prijsstijgingen op hun balans op te nemen. De EBITDA van het bedrijf bereikte in het eerste kwartaal $1 miljard en overtrof daarmee het totaal van het voorgaande jaar.

Vooruitgang naar strategische prioriteiten

In een brief aan de aandeelhouders benadrukte Coinbase de vooruitgang in de richting van zijn prioriteiten voor 2024, waaronder het stimuleren van inkomsten, nut en duidelijkheid in de regelgeving.

Base, de Ethereum layer-2 keten van het bedrijf, genereerde $ 56,1 miljoen aan inkomsten, terwijl de stablecoin USDC een groei van 30% in marktkapitalisatie zag. Ondanks deze successen daalden de aandelen van Coinbase licht na de aankondiging, na een aanvankelijke stijging van bijna 9%.

Vooruitblik

Terwijl Coinbase blijft groeien, dient het succes van het bedrijf in Q1 als een positieve indicator voor het toekomstige traject. Met zijn focus op strategische prioriteiten en innovatieve technologieën is Coinbase goed gepositioneerd om te navigeren door het veranderende landschap van de cryptocurrency markt.


The post Coinbase maakt een winst van meer dan 1 miljard in Q1 2024 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.