Coinbase kiest voor Lightspark om Bitcoin Lightning Netwerk te integreren

Coinbase, een van de belangrijkste platforms voor de handel in cryptocurrency, heeft aangekondigd dat het gaat samenwerken met Lightspark om het Bitcoin Lightning Netwerk te integreren. Deze stap is bedoeld om gebruikers van Coinbase te voorzien van snellere en goedkopere transacties.

Het Lightning Netwerk is een tweede laag bovenop bitcoin. Met andere voorwaarden en andere structuur kun je daarmee sneller en meer transacties doen. In de regel zijn ze ook goedkoper. Met name dat laatste is interessant voor zowel klanten als crypobeurzen zelf. Lightspark biedt diensten die het gemakkelijker maken voor bedrijven om de complexiteit van het opzetten en beheren van Lightning-opties te negeren.

Deze samenwerking houdt in dat Coinbase gebruik zal maken van Lightspark’s oplossing voor remote-key signing. Dit betekent dat de sleutels voor het ondertekenen van Lightning-transacties volledig in handen blijven van Coinbase, terwijl Lightspark de verantwoordelijkheid draagt voor het beheer van de Lightning node. Deze samenwerking stelt Coinbase in staat om te profiteren van een schaalbare en betrouwbare infrastructuur, terwijl het zich richt op het optimaliseren van de gebruikerservaring voor zijn klanten.

CEO en oprichter van Lightspark, David Marcus, reageert uiteraard ook enthousiast.

Shan Aggarwal, de Vicepresident van Corporate & Business Development bij Coinbase, heeft uitgelegd dat deze samenwerking een belangrijke stap voorwaarts betekent in de missie van Coinbase om het wereldwijde financiële systeem te verbeteren. “We zijn enthousiast om met Lightspark samen te werken om de barrières voor betalingen te verlagen en onze gebruikers toegang te geven tot snellere en goedkopere Bitcoin-transacties,” aldus Aggarwal.

De integratie van het Lightning Netwerk op het Coinbase-platform is een opmerkelijke ontwikkeling voor het hele Bitcoin-ecosysteem. Het komt op een cruciaal moment, vooral gezien de recente stijgingen in de prijs van Bitcoin en de kosten van transacties op het basisnetwerk. In drukke tijden kan het dagen duren om een transactie te doen op het netwerk, tenzij je genoeg betaalt om snel te worden verwerkt.


The post Coinbase kiest voor Lightspark om Bitcoin Lightning Netwerk te integreren appeared first on Bitcoinmagazine.nl.