Coinbase hapert opnieuw tijdens explosieve stijging bitcoin

Het Amerikaanse Coinbase staat erom bekend dat het tijdens bullmarkten van bitcoin weleens in de problemen komt. Gisteren was het weer raak op het moment dat de bitcoin koers richting de 64.000 dollar schoot. Sommige gebruikers maakten melding van de zogenaamde zero balance bug, wat betekent dat hun account plotseling leeg waren.

De accounts in kwestie waren natuurlijk niet echt leeg, maar het ging om een fout in de database van Coinbase.

Grote schok voor sommige gebruikers

Voor sommige gebruikers komt dit natuurlijk als een gigantische schok. Zeker als je niet technisch onderlegt bent en geen verklaring kan verzinnen voor de account-balans van 0,00 dollar die op je scherm staat.

Veel mensen zullen gedacht hebben dat ze gehackt waren op het moment dat de bitcoin koers compleet door het dak schoot. Dat zou natuurlijk een enorm drama zijn.

Gelukkig voor hen bleek dat niet het geval te zijn.

De bug lijkt nog altijd niet verholpen, maar volgens Coinbase zijn de balansen van gebruikers in ieder geval niet in gevaar. Dit zorgt er wel voor dat mensen niet kunnen kopen en verkopen, wat in theorie ook flinke schade kan veroorzaken.

Weerstand voor Coinbase en bitcoin

De bitcoin koers schoot enkele minuten voor het incident omhoog naar 64.000 dollar. Op het moment van schrijven zijn we echter gedaald naar de koers van 61.400 dollar.

Het aandeel van Coinbase volgde een vergelijkbaar traject als de bitcoin koers. Terwijl bitcoin steeds dichter bij zijn all-time high van 69.000 dollar in de buurt komt, bereikte Coinbase het niveau van 211 dollar per aandeel.

Dat is iets minder dan het 52-weekse hoogtepunt van 212 dollar voor de aandelenkoers van Coinbase. Sindsdien is het echter weer teruggevallen naar het niveau van 202 dollar.

De all-time high van Coinbase staat op 357 dollar en die werd net als die van bitcoin neergezet op 10 november 2021.

Crypto-influencer Ran Neuner heeft in ieder geval een duidelijke verklaring voor de problemen van Coinbase: “Dit heb ik eerder gezien! Dit is de volledige gekte van een op hol geslagen bullmarkt!!”


The post Coinbase hapert opnieuw tijdens explosieve stijging bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.