Coinbase Cusotdy heeft nieuwe CEO in aanloop naar ETF

Coinbase heeft naar verluidt de directeur van zijn bewaartak vervangen. Bloomberg meldt dat Aaron Schnarch, CEO van Coinbase Custody, zijn functie neerlegt.

Rick Schonberg heef Scharnach vervangen als CEO. Hij is sinds 2021 senior fintech-manager bij Coinbase. De precieze benaming was zijn oude rol was head of custody, foundations and trading. In zijn professionele carriére werkte hij eerder al bij State Street, JPMorgan Chase en Goldman Sachs.

Het is een bijzondere timing, gezien Coinbase op het punt staat om de custody te doen voor tal van spot ETF’s. Alleen Fidelity doet haar eigen custody van alle kanshebbers.

Een vertegenwoordiger van Coinbase vertelde aan Bloomberg het volgende:

“We hebben ons uitgebreid voorbereid op de goedkeuring van ETF’s. De systemen van het bedrijf zijn ontworpen en getest om een groter handelsvolume, een grotere liquiditeit en een algemene toename van de vraag naar onze systemen aan te kunnen.”

Coinbase Custody is een trustkantoor dat zich aan de regels van het New York State Department of Financial Services houdt. Verder doet Deloitte & Touche de audits.

In het geval dat spot bitcoin ETF’s zijn geautoriseerd door de Amerikaanse SEC, zal Coinbase Custody digitale tokens bewaren namens verschillende vermogensbeheerders.

Het lijkt geen toeval te zijn. Eerder stapte ook Barry Silbert terug, een andere directeur bij een prominent bitcoinbedrijf. Als oprichter van de Digital Currency Group (DCG) had hij indirect de leiding over Grayscale Investments.


The post Coinbase Cusotdy heeft nieuwe CEO in aanloop naar ETF appeared first on Bitcoinmagazine.nl.