Coinbase: ‘Correcties bitcoin waarschijnlijk agressief opgekocht’

De onderzoeksafdeling van het Amerikaanse Coinbase verwacht dat investeerders iedere correctie van bitcoin op de korte termijn agressief zullen opkopen. In een nieuwe blogpost schrijft het dat goud een winnaar is tijdens deze cyclus, vanwege de stijgende economische en geopolitieke zorgen.

Volgens Coinbase is het succes van goud te verklaren door de dreiging van inflatie en de verwachting dat de Amerikaanse centrale bank snel begint met het verlagen van de rentes.

Goud is de winnaar

“In dit klimaat is goud de grootste winnaar door nieuwe all-time highs te bereiken, terwijl centrale banken inkopen, de geopolitieke spanningen toenemen en er zorgen zijn over een nieuwe inflatiegolf”, aldus Coinbase Institutional.

Goud doet het inderdaad fantastisch, maar om het edelmetaal “de grote winnaar” te noemen gaat wat ver. Het edelmetaal wist vanaf het begin van 2024 met 13,45 procent te stijgen, terwijl bitcoin in diezelfde periode een rendement van bijna 65 procent behaalde.

Zodoende kun je niet stellen dat goud de grote winnaar is, maar dat neemt niet weg dat deze stijging voor de normale gang van zaken rondom het edelmetaal fantastisch is voor investeerders.

Bitcoin is het digitale goud

Natuurlijk bespreekt Coinbase naast goud ook bitcoin, want de digitale munt geeft het beursplatform immers zijn bestaansrecht. Gekeken naar bitcoin verwacht Coinbase Institutional dat, sinds btc wordt geaccepteerd als het “digitale goud, de markt kan verwachten dat alle correcties agressief worden opgekocht.

“Naar onze mening wordt bitcoin in toenemende mate geaccepteerd als een vorm van ‘digitaal goud’ en dat zou vraag kunnen creëren vanuit een nieuwe subset van investeerders in dit marktregime.

Als gevolg daarvan verwachten wij dat correcties agressiever worden opgekocht ten opzichte van eerdere cyclussen”, aldus Coinbase Institutional.

Dat kan het geval zijn, maar vergeet ook niet dat de Spot Bitcoin ETFs hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Die kopen iedere week voor honderden miljoenen dollars aan bitcoin op, waardoor er op dit moment simpelweg meer vraag dan aanbod lijkt te zijn.


The post Coinbase: ‘Correcties bitcoin waarschijnlijk agressief opgekocht’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.