Coinbase aandeel in de lift door positieve beoordeling en Bitcoin ETF-hype

Coinbase, de prominente cryptocurrencybeurs, ziet een opvallende stijging in zijn aandelenwaarde in aanloop naar de bekendmaking van de kwartaalcijfers, aangedreven door een upgrade in de beoordeling door JPMorgan. Het aandeel opende met een stijging van 6% op 15 februari, gestimuleerd door de stijgende prijzen van tokens en de recente positievere inschatting van JPMorgan-analisten.

Kenneth Worthington van JPMorgan heeft zijn eerdere neerwaartse beoordeling bijgesteld naar een neutraal advies, daarbij verwijzend naar de invloed van Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) op de cryptomarkten en de daarmee samenhangende verbetering in de winstkracht van Coinbase voor het eerste kwartaal van 2024. Dat meldt Bloomberg.

Deze ETFs, die in hun eerste maand al meer dan $10 miljard aan beheerd vermogen verzamelden, overstijgen de verwachtingen met een sterke vraag naar dit nieuwe crypto-investeringsinstrument. Coinbase’s bewaarbedrijf speelt een cruciale rol in samenwerking met de meerderheid van de vermogensbeheerders die in januari Bitcoin ETFs lanceerden, wat naar verwachting tussen de $25 miljoen en $30 miljoen aan vergoedingen voor het bedrijf zal genereren.

Ondanks deze positieve ontwikkelingen, kampt Coinbase met uitdagingen, waaronder de mogelijkheid dat het dit jaar niet winstgevend zal zijn, met een negatieve operationele inkomstenmarge van -55,53% volgens een analyse van InvestingPro.

Juridische problemen vormen ook een uitdaging voor Coinbase, aangezien het in juni 2023 door de Securities and Exchange Commission (SEC) is aangeklaagd voor het vermeend aanbieden van niet-geregistreerde effecten. Desondanks lijken beleggers optimistisch over de langetermijnvooruitzichten van het bedrijf, met een prijstotaalrendement op jaarbasis van 131%. Volgens InvestingPro handelt COIN momenteel tegen een hoge prijs/boekwaarde-verhouding, wat kan duiden op een overwaardering ten opzichte van de werkelijke netto-activa van het bedrijf.

Op de markt noteerde het aandeel Coinbase (COIN) recentelijk op $166,65, een stijging van 3,91% ten opzichte van de vorige sluiting. Deze marktbeweging reflecteert het optimisme rondom de beurs en zijn positie binnen de cryptosector​​​​.

In het licht van deze ontwikkelingen blijft Coinbase een toonaangevende speler in de cryptowereld, ondanks de uitdagingen op het gebied van winstgevendheid en regelgeving.


The post Coinbase aandeel in de lift door positieve beoordeling en Bitcoin ETF-hype appeared first on Bitcoinmagazine.nl.