Chris Burniske is plotseling extreem bullish over bitcoin

Ondanks de koersdalingen van de afgelopen 24 uur is venture capitalist Chris Burniske extreem bullish over bitcoin en crypto. Volgens Burniske is de weerstand op dit moment zwakker dan we denken en kan de markt op de korte termijn aan een uitbraak beginnen.

Het succes van Burniske

Burniske werd onder andere bekend binnen de bitcoin-gemeenschap door in 2022 bijna de exacte bodem voor bitcoin te voorspellen. Dit jaar werd hij in februari bearish over de markt, net voordat bitcoin zijn all-time high van 73.800 dollar zou bereiken in maart.

Na maanden van consolidatie zegt de investeerder dat bitcoin de koersactie van eind 2020 lijkt te spiegelen. Destijds lukte het de digitale munt in eerste instantie ook niet om boven zijn all-time high van 20.000 dollar uit te breken.

“Als we een paar jaar terugkijken, dan zien we een opmerkelijke gelijkenis tussen Bitcoin’s test, consolidatie en uitbraak naar prijsontdekking vanaf de all-time high van de vorige cyclus van 20.000 dollar en de 69.000 dollar. Het is bijna poëtisch. De weerstand tegen het algoritme is zwak”, aldus Chris Burniske.

Rekt Capital is ook bullish

De populaire analist Rekt Capital deelt de mening van Burniske en is ook bullish over bitcoin. Hij deelde op Twitter met zijn volgers dat bitcoin een bullish voortzettingspatroon lijkt te vormen na de hertest van een oude weerstand, die nu een steun vormt.

Met de steun doelt hij op de koers van 61.361 dollar voor bitcoin. Daar sprong de munt recent nog mooi van omhoog. Nu staat er even een daling op de borden, met een bitcoin koers van ongeveer 67.000 dollar, maar dat invalideert in principe niet de analyse van Rekt Capital.

Hoe langer deze periode van accumulatie duurt, hoe explosiever bitcoin straks op weg kan naar nieuwe hoogtepunten. Waar die koersexplosies vervolgens gaan eindigen is lastig te voorspellen. Uiteindelijk moeten we ook nog maar zien in hoeverre de voorspellingen van analisten als Rekt Capital en Chris Burniske uitkomen.

Ook zij bezitten immers niet het monopolie op de waarheid en de financiële markten blijven onvoorspelbaar.


The post Chris Burniske is plotseling extreem bullish over bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.