“Charles Schwab overweegt om nu ook een eigen bitcoin ETF aan te bieden”

De Amerikaans multinational Charles Schwab is mogelijk van plan om zijn eigen bitcoin exchange traded fund (ETF) te lanceren.

Experts denken dat de financiële dienstverlener het voordeel van de second mover zou kunnen benutten door het succes van Fidelity’s spot Bitcoin ETF te volgen. Ze zouden een lagere vergoeding vragen dan zijn concurrenten.

Op 10 januari werden ongeveer elf spot-ETF-aanvragen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) goedgekeurd. Momenteel strijden Fidelity en BlackRock, twee van de grootste Amerikaanse vermogensbeheerders, om de toppositie in de ETF-industrie.

Vanguard heeft zich openlijk uitgelaten tegen deze ontwikkelingen. Ondertussen heeft Charles Schwab een meer neutrale positie ingenomen. Ze bieden géén bitcoin ETF aan, maar hebben allen ontwikkelingen van een afstandje gevolgd.

De welbekende Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas vertelt nu aan RIABiz dat Charles Schwab momenteel de voordelen van het instappen in de spot BTC ETF overweegt.

“De klanten zijn zo loyaal en de producten zijn zo goedkoop dat ze geen haast hoeven te hebben. Regen of zonneschijn, de flow komt er wel. Ze kunnen de wereld choqueren en binnen een paar maanden iets aanbieden van 10 basispunten.”

Terwijl de ETF’s inmiddels al meer dan $2 miljard aan beheerd vermogen hebben, betekent het niet dat Charles Schwab kansloos zou zijn. Het belang van de lage management fees is ook te zien bij Grayscale. Met 1,5% per jaar hebben verliezen ze terrein ten opzichte van de concurrenten.


The post “Charles Schwab overweegt om nu ook een eigen bitcoin ETF aan te bieden” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.