CEO van io.net neemt dagen voor de lancering van het token ontslag

De in Solana gevestigde aanbieder van gedecentraliseerde infrastructuur io.net heeft een belangrijke verandering in het leiderschap ondergaan, slechts twee dagen voor de lancering van haar token.

Ontslag CEO

Ahmad Shadid, een van de oprichters van io.net, kondigde op 9 juni zijn onmiddellijke ontslag aan, omdat hij het project verder wilde laten gaan zonder afleidingen. Hij is vervangen door medeoprichter en voormalig COO, Tory Green.

“Hoewel er beschuldigingen zijn geweest met betrekking tot mijn verleden, wil ik benadrukken dat ik terugtreed als CEO om io.net in staat te stellen verder te gaan zonder afleiding en om me te concentreren op de groei en het succes van het project,” schreef Shadid op X.

Beschuldigingen en netwerkproblemen

Shadid ging niet in op specifieke beschuldigingen, hoewel critici hebben beweerd dat hij de gemeenschap heeft misleid over het aantal GPU-chips dat io.net aanbiedt. Het netwerk kreeg ook te maken met een significante GPU metadata aanval op 28 april, waardoor actieve GPU verbindingen tijdelijk werden teruggebracht van 600.000 naar 10.000.

Token lancering te midden van zorgen

Het io.net token, IO, zal op 11 juni om 12:00 uur UTC worden gelanceerd op Binance’s Launchpool, waarbij in eerste instantie 95.000.000 IO tokens worden vrijgegeven en er een maximale voorraad is van 800.000.000 IO tokens. De timing van het vertrek van Shadid heeft zorgen gewekt dat hij zijn IO-munten zou kunnen “dumpen” op de lanceerdag.

Shadid reageerde op deze zorgen door te verklaren dat zijn IO tokens onderworpen zijn aan een lock-up van 4 jaar, waardoor een onmiddellijke verkoop wordt voorkomen. Hij beloofde ook een miljoen IO tokens bij te dragen aan de Internet of GPUs Foundation van het bedrijf om de groei van het ecosysteem te ondersteunen.

Toekomstige richtingen

De nieuwe CEO Tory Green heeft beloofd de visie van Shadid voort te zetten en zich te richten op het uitbreiden van het netwerk en het handhaven van het groeitraject. Green benadrukte dat io.net momenteel ongeveer 20.000 cluster-ready GPU’s ondersteunt en AI-diensten levert aan bedrijven als WonderAI, Krea en Leonardo.

Aanvullende wijzigingen in het leiderschap van io.net zullen volgens Green in de komende dagen worden aangekondigd.


The post CEO van io.net neemt dagen voor de lancering van het token ontslag appeared first on Bitcoinmagazine.nl.