CEO van Grayscale pleit nu ook voor optiehandel voor bitcoin ETF’s

Michael Sonnhenshein, de CEO van Grayscale, roept op tot goedkeuring van optiehandel die gebaseerd is op de gloednieuwe bitcoin spot exchange traded funds (ETF’s). Nadat zijn GBTC-fonds vorige maand is omgezet naar een ETF, wil hij nu doorpakken. Op maandag schrijft Sonnenshein het volgende op X:

“Het is nog nooit zo belangrijk geweest voor de crypto- en ETF-community om te pleiten voor de ontwikkeling van een robuuste beursgenoteerde optiemarkt voor spot bitcoin ETF’s.”

Opties zijn financiële derivaten waarmee beleggers het recht kunnen kopen om de onderliggende activa op een later tijdstip te (ver)kopen. Dat gebeurt dan ook tegen een vooraf bepaalde koers. Je kunt daarmee met het oog op de toekomst bepaalde prijsvolatiliteit afdekken.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) keurde op 11 januari bitcoin spot ETF’s goed voor de nationale effectenbeurzen. Vrij snel daarna kwamen vermogensbeheerders al met het plan op optiehandel aan te bieden.

Tot nu toe zijn er alleen opties beschikbaar gesteld voor op futures gebaseerde bitcoin ETF’s. Op de eerste dag na de lancering van ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) in oktober 2021 was het al zover. Sonnenshein vervolgt:

“Net als bitcoin futures ETF’s kunnen dit soort producten vertrouwen op bepaalde regels waardoor ze automatisch van kracht gaan.”

“Op dezelfde manier waarop bitcoin futures ETF’s en spot bitcoin ETF’s moeten (en nu worden) behandeld, moeten ook opties op deze producten worden behandeld en genoteerd.”

SEC-voorzitter Gary Gensler moet daar echter wel goedkeuring voor geven. Hij gaf dan misschien wel akkoord voor de spot ETF, maar maakte daarbij ook duidelijk dat hij niet achter bitcoin zelf staat.

“Bitcoin is in de eerste plaats een speculatief, volatiel bezit dat ook wordt gebruikt voor illegale activiteiten, waaronder ransomware, het witwassen van geld, het ontwijken van sancties en de financiering van terrorisme”, schreef Gensler vorige maand in een persbericht.


The post CEO van Grayscale pleit nu ook voor optiehandel voor bitcoin ETF’s appeared first on Bitcoinmagazine.nl.