CEO van Grayscale hint op groot nieuws, is ETF-goedkeuring aanstaande?

In een recente tweet op X zinspeelt Michael Sonnenshein op een belangrijke ontwikkeling. Hij omschrijft het zelfs als ‘het belangrijkste evenement’ dat zal volgen op een ‘tienjarige generale repetitie’.

“Belangrijkste event”

Sonnenshein is niet zomaar een willekeurige voorbijganger in de cryptomarkt, maar hij is de CEO van Grayscale Investments. En jawel dit is het bedrijf dat zijn GBTC Trust wil omtoveren in een bitcoin spot ETF. Vooralsnog is het nog niet zo ver, maar een uitspraak van de rechter in een zaak tegen de Securities and Exchange Commission in het voordeel van Grayscale, heeft veel cryptoliefhebbers wakkergemaakt.

De rechter gaf Grayscale gelijk over het punt dat de SEC de ETF-aanvraag ten onrechte afwees.

De uitspraak van Sonnenheim kan dus goed verwijzen naar het feit dat de ETF binnenkort genoteerd gaat worden. Deze cryptische boodschap wordt door de community breed geïnterpreteerd, maar die over de ETF is toch niet onaannemelijk.

Er is een aanzienlijke kans dat de SEC deze week spot Bitcoin ETF’s goedkeurt, omdat het te maken heeft met een cruciale deadline van 17 november. ETF-expert James Seyffart heeft echter een langere tijdlijn voor deze goedkeuringen voorspeld:

“Als we inderdaad goedkeuringen voor bitcoin ETF’s gaan zien, denk ik dat het waarschijnlijker zal zijn dat dit dichter bij januari zal gebeuren dan dit huidige tijdsframe.”

Bovendien zou de daadwerkelijke notering van bitcoin ETF’s, zelfs als er op korte termijn wel akkoord voor is, uitgesteld kunnen worden vanwege aanvullende regelgevingsprocessen.

Intussen is de premium op de GBTC-aandelen gedaald van -46% tot -10%. Daarmee is ook duidelijk dat investeerders weer GBTC-aandelen opkopen, in de hoop dat óf de prijs door ETF-goedkeuring zal gaan stijgen óf dat de premium naar nul gaat zodra de ETF live gaat (of beide).


The post CEO van Grayscale hint op groot nieuws, is ETF-goedkeuring aanstaande? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.