CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen. Dit feit wakkert speculaties aan in de financiële wereld, want als Buckley vertrekt kan de houding van het bedrijf ten opzichte van Bitcoin ETF’s wel eens veranderen.

Vanguard en bitcoin ETF’s

Nu is de miljardenbeheerder één van de weinige vermogensbeheerders die géén bitcoin ETF’s aanbiedt, onder nieuw management kan dat mogelijk veranderen. Onder Buckley groeiden de activa van Vanguard met 80% tot $9.000 miljard, en dat is een flinke nalatenschap. Ondanks dit succes heeft de conservatieve benadering van Vanguard ten aanzien van cryptocurrency, met name het vermijden van Bitcoin ETF’s, ervoor gezorgd dat het opvalt en kritiek heeft gekregen van klanten die willen diversifiëren met digitale activa.

Zolang Buckley aan de macht is, ligt de focus op traditionele beleggingen, en zijn bitcoin ETF’s in principe uitgesloten. Deze aanpak is zowel toegejuicht vanwege de naleving van de fundamentele principes van het bedrijf als bekritiseerd door degenen die wilden investeren in digitale valuta’s. Eric Balchunas, senior analist bij Bloomberg, voorspelt dat Vanguard uiteindelijk zijn houding ten opzichte van cryptocurrency’s kan versoepelen om zich aan te passen aan de groeiende vraag naar diverse beleggingsopties, vooral nu het zijn adviesdiensten uitbreidt.

Balchunas suggereert dat hoewel de huidige anti-crypto-positie van Vanguard in lijn is met zijn conservatieve imago en de oprichter, John Bogle, zou hebben bevallen. Het beleggingslandschap verandert echter snel en de behoefte van klanten om toegang te krijgen tot alternatieve activaklassen kan tot een verandering leiden. Deze situatie plaatst Vanguard op een cruciaal moment, waarbij de financiële wereld kijkt om te zien of het vertrek van Buckley zal leiden tot een meer open benadering van bitcoin ETF’s en digitale activa, die de verschuivende voorkeuren van beleggers weerspiegelt.


The post CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.