Centrale bank van India waarschuwt voor cryptovaluta omdat ze instabiel zijn

De Reserve Bank of India (RBI) deelt in haar bulletin van mei 2024 een waarschuwing aan particuliere investeerders. De bank zegt dat “het crypto-ecosysteem een gebrek aan verantwoording en stabiliteit heeft en wordt gekenmerkt door onzekerheid qua regelgeving.”

De Indiase centrale bank waarschuwt ook dat sommige cryptosystemen “vatbaar kunnen zijn voor crises zonder safeguards.”

Negatief oordeel Bank of India

De centrale bank van het meest dichtbevolkte land van de wereld publiceerde onlangs het maandelijkse bulletin voor de maand mei, waarin het speciale aandacht geeft aan de inherente risico’s van decentralized finance (DeFi) en cryptovaluta binnen het financiële systeem.

“Onze bevindingen suggereren dat de interesse in cryptocurrency’s wordt gedreven door speculatieve motieven in plaats van het als betaalmiddel wordt gebruikt voor echte economische transacties. Aangezien het crypto-ecosysteem gebrek aan verantwoording en stabiliteit heeft en wordt gekenmerkt door regelgevende onzekerheid, moeten particuliere investeerders voorzichtiger zijn.”

Het vervolgt:

“Sommige crypto’s kunnen worden gedekt door een onderliggende waarde; echter, als de onderliggende waarde zelf een andere instabiele digitale asset is zonder transparantie en support van een centrale bank, is het cryptosysteem vatbaar voor crises.”

Het rapport heeft ook een plekje voor de volgende quote van RBI-gouverneur Shaktikanta Das:

“Cryptocurrency’s zijn een modieuze manier om iets te beschrijven dat voor 100 procent een speculatieve activiteit is.”

India heeft momenteel geen specifiek regelgevingskader voor cryptocurrency’s. In 2021 werd een conceptwet voorgesteld door een overheidscommissie, maar deze is nog altijd niet goedgekeurd.

Tegelijkertijd uit de Reserve Bank of India al geruime tijd haar bedenkingen. Het bulletin van deze maand was zeker niet de eerste negatieve uitspatting van de RBI.


The post Centrale bank van India waarschuwt voor cryptovaluta omdat ze instabiel zijn appeared first on Bitcoinmagazine.nl.