Celsius begonnen met teruggeven van $3 miljard aan cryptovaluta

Celsius Network ging in juli 2022 failliet en gaat nu eindelijk meer dan $3 miljard aan cryptocurrency’s en fiat aan zijn schuldeisers te betalen. Een deel van het faillissementsplan omvat de oprichting van een nieuw bitcoin mining bedrijf genaamd “Ionic Digital”, dat volledig eigendom zal zijn van de schuldeisers van Celsius.

Hut 8 gaat deze activiteiten managen. Het team heeft Matt Prusak, Chief Commercial Officer van Hut 8, benoemd tot CEO van Ionic Digital. Prusak zal nauw samenwerken met de raad van bestuur. Dit faillissementsplan is door 98% van de schuldeisers van Celsius Network goedgekeurd.

In een nieuw persbericht staat:

“Vandaag, ruim 18 maanden nadat Celsius de opnames had stopgezet, zijn we begonnen met het uitdelen van meer dan $3 miljard aan cryptocurrency, fiat en aandelen in Ionic Digital aan de schuldeisers van Celsius.”

Analyseteams merkten ook al op dat er meer activiteit is rond de wallets van Celsius. Blockchain platform Lookonchain deelde bijvoorbeeld dat de wallet van Celsius veel geld stuurde naar cryptobeurzen.

Het zou gaan om 13.000 ETH – ter waarde van $30,34 miljoen – naar Coinbase is gestuurd. Later volgde er nog eens 67.500 ETH naar Coinbase Prime.

In totaal heeft Celsius sinds 13 november 847.626 ETH (ter waarde van $1,90 miljard) naar beurzen verplaatst.


The post Celsius begonnen met teruggeven van $3 miljard aan cryptovaluta appeared first on Bitcoinmagazine.nl.