Cboe lanceert in januari bitcoin en ether futures met hefboom

Cboe Digital, de crypto-afdeling van de Chicago Board of Options Exchange, deelt dat het vanaf 11 januari zogenoemde Margined Futures gaat aanbieden voor bitcoin en ether.

Margined futures

Eerder kreeg het in juni al goedkeuring voor deze financiële producten van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Volgens een persbericht zal de Cboe het de eerste Amerikaanse gereguleerde beurs en clearinghouse worden die zowel spot- als leveraged derivatenhandel op één enkel platform mogelijk maakt.

Met “margined futures” kunnen traders een hefboom gebruiken om een positie in te nemen die groter is dan de omvang van hun onderpand. Daarmee kun je dus méér risico’s nemen in de hoop meer winst te pakken op prijsfluctuaties. Het zorgt er echter ook voor dat je van een koude kermis thuis kunt komen en grote verliezen maakt. Met de normale futures die de Cboe al aanbiedt, is deze hefboomwerking niet mogelijk.

Het nieuwe financieel product wordt op de markt gezet door een samenwerking tussen B2C2, BlockFills, CQG, Cumberland DRW, Jump Trading Group en Marex.

John Palmer, president van Cboe Digital, vertelt:

“Futures hebben lange tijd gediend als een waardevol instrument om te hedges op de traditionele financiële markten, en we kunnen niet blijer zijn om de toegang tot dit instrument verder uit te breiden naar de digitale activamarkten en margehandel voor onze klanten aan te bieden.”

“Wij geloven dat derivaten extra liquiditeits- en hedgingmogelijkheden in crypto zullen bevorderen en de volgende cruciale stap zullen vertegenwoordigen in de voortdurende groei van deze markt.”

Afgelopen augustus benoemde Cboe Digital een reeks crypto-zwaargewichten als nieuwe aandelenpartners. het nam handelsplatform ErisX over, en daarmee dus ook meer aandeelhouders uit de cryptomarkt.

CME, een van de concurrenten van Cboe, noteerde in december 2017 al bitcoin futures. Die notering viel samen met de prijspiek van bitcoin van de cyclus, waarbij bitcoin de $20.000 bereikte. Niet veel later begon de prijs te dalen en werd de bearmarkt ingezet.


The post Cboe lanceert in januari bitcoin en ether futures met hefboom appeared first on Bitcoinmagazine.nl.