Cathie Wood Legt Uit Waarom Bitcoin in 2030 Kan Stijgen tot Boven de $1,5 Miljoen

Cathie Wood, de CEO van Ark Invest, ziet veel groeipotentie voor bitcoin. Ze voorspelt dat de digitale munt in de toekomst een waarde van $1,5 miljoen per munt kan bereiken. Tijdens de Bitcoin Investor Day conferentie in New York op 22 maart, gaf Wood meer details over haar optimistische kijk. Ze suggereert dat als instellingen ongeveer 5% van hun portefeuilles aan bitcoin toewijzen, de waarde ervan ver boven de $1,5 miljoen kan stijgen, mogelijk tot wel $2,3 miljoen.

Grote instellingen omarmen bitcoin

Haar visie is gebaseerd op de aanname dat grote financiële instellingen bitcoin steeds meer zullen omarmen, vooral na de recente goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) van de eerste spot Bitcoin ETF’s. Cathie Wood beschouwde deze ontwikkeling als een belangrijk moment voor de mainstream adoptie van bitcoin, waardoor haar geloof in de integratie van de cryptocurrency in het wereldwijde financiële systeem wordt versterkt.

Wood ziet bitcoin als financiële stabilisator

Wood’s voorspellingen gaan verder dan de directe prijsdoelen. Ze ziet bitcoin als een ‘financiële stabilisator’, met name in opkomende markten waar economieën kwetsbaar zijn voor valutadevaluatie en economische instabiliteit. In landen zoals Nigeria wordt bitcoin bijvoorbeeld gebruikt als een veilige haven tegen economische schommelingen. Bovendien is tijdens tijden van crisis, zoals de Amerikaanse regionale bankencrisis, de prestatie van bitcoin als een hedge tegen economische onzekerheid.

De beperkte voorraad van bitcoin is volgens Wood verder erg belangrijk tegen inflatie. Wood ziet een toekomst waarin bitcoin niet alleen een speculatieve investering is, maar echt gebruikt wordt in de financiële wereld.

Deze mogelijkheid wordt volgens haar versterkt door de goedkeuringen van de bitcoin spot ETF’s door de SEC. Nu er meer zekerheid is over de wetgevingen rondom crypto, zullen bedrijven zich nog meer bezig gaan houden met cryptocurrencies zoals bitcoin. Het omarmen van crypto door grote instellingen zou volgens haar voor de adoptie in de financiële wereld kunnen zorgen.


The post Cathie Wood Legt Uit Waarom Bitcoin in 2030 Kan Stijgen tot Boven de $1,5 Miljoen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.