Cathie Wood dumpt bitcoin, maar is nog steeds bullish

ARK Invest verkocht 2,25 miljoen aandelen van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) en lijkt daarmee aan te geven bearish te zijn over bitcoin, maar op hetzelfde moment kocht de firma van CEO Cathie Wood aandelen in de Proshares Bitcoin Strategy ETF (BITO) en ARK 21Shares Active Bitcoin Futures Strategy ETF (ARKA).

Volgens Cathie Wood verkocht haar firma de aandelen in GBTC uit voorzichtigheid, omdat zij een kans zien dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in januari de Spot Bitcoin ETFs afwijzen.

Grayscale overwinning goed voor GBTC

Cathie Wood onderstreept nogmaals dat de verkoop van GBTC geen indicatie is dat ARK Invest het vertrouwen in bitcoin verliest. “We zijn optimistischer dan ooit over bitcoin”, zo stelt ze haar volgers gerust.

De aandelen van GBTC handelden in juni nog met een korting van 40 procent op de marktwaarde van alle bitcoin in het fonds. Het optimisme over de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF heeft die korting doen afnemen naar 7 procent.

Omdat er echter altijd een kans is dat de SEC de ETF-aanvraag van Grayscale afwijst, is het volgens Cathie Wood en haar team raadzaam om te profiteren van het slinken van die korting.

De overwinning van Grayscale op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission in de rechtszaal heeft de ETF een stapje dichterbij gebracht, maar zekerheid bestaat niet in deze wereld.

Al geeft Grayscale CEO Michael Sonnenshein aan dat zijn bedrijf “operationeel klaar is” om GBTC in een ETF om te toveren.

1 miljoen dollar per bitcoin

Uiteindelijk verwacht Cathie Wood dat we rond het jaar 2030 een bitcoin koers van 1 miljoen dollar per munt mogen verwelkomen. Dat lijkt wellicht wat optimistisch, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Om dat te bereiken moet de munt echter een flink aantal keer over de kop. Het jaar 2024 belooft wat dat betreft cruciaal te worden. Kan bitcoin zijn belofte waarmaken en naar nieuwe all-time highs schieten met de lancering van de Spot Bitcoin ETFs?

Als we in 2024 of 2025 geen nieuwe all-time high krijgen, dan kan de vlam en het optimisme rondom bitcoin zomaar uitdoven voor het grote publiek.


The post Cathie Wood dumpt bitcoin, maar is nog steeds bullish appeared first on Bitcoinmagazine.nl.