Carson Group Stelt Nu 4 Bitcoin ETF’s Beschikbaar aan Beleggers

Carson Group, een grote vermogensbeheerder, breidt zijn investeringsaanbod uit door vier grote bitcoin ETF’s beschikbaar te stellen voor zijn klanten, volgens een rapport van Bloomberg. De geselecteerde ETF’s zijn BlackRock’s iShares Bitcoin Trust, Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund, Bitwise Bitcoin ETF en de Franklin Bitcoin ETF. Deze stap plaatst Carson Group naast andere grote bedrijven zoals Fidelity en Charles Schwab, die al vergelijkbare bitcoin ETF-investeringen aanbieden. Sommige bedrijven, zoals Vanguard, blijven echter terughoudend en hebben deze producten nog niet opgenomen in hun aanbod.

Carson Group biedt bitcoin ETF’s aan

Grant Engelbart, vicepresident en investeringsstrateeg bij Carson Group, legde uit hoe de selectie van deze ETF’s tot stand kwam. De firma gaf voorrang aan fondsen met aanzienlijke activa en sterke handelsvolumes, wat leidde tot de keuze voor de producten van BlackRock en Fidelity. Specifiek hebben de BlackRock iShares Bitcoin Trust en Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Fund aanzienlijke interesse van investeerders getrokken, met respectievelijk $1,6 miljard en $648 miljoen aan instromen vorige week. Deze toename is onderdeel van meer dan $2,5 miljard dat naar BTC ETF’s vloeide.

Kosten efficiëntie was een ander belangrijk selectiecriterium. Carson Group zagen in de Bitwise Bitcoin ETF en Franklin Bitcoin ETF goede opties vanwege hun concurrerende tarieven in beheerkosten. Een partij als Grayscale. biedt bijvoorbeeld weer hoge tarieven van 1,5% beheerkosten. Deze ETF’s, samen met de initiatieven van Bitwise en Franklin Templeton op het gebied van digitaal activa-onderzoek, worden door Carson Group gezien als cruciaal voor het aanhoudende succes en toezicht op BTC ETF’s. Engelbart vertelde over het belang van intern onderzoek naar digitale activa, wat naar verwachting de prestaties en het beheer van deze ETF’s verder zal ondersteunen.

De industrie is optimistisch over het potentieel van Carson Group om het bereik van de ETF’s aangeboden door Franklin Templeton en Bitwise te versterken, vooral gezien de recente toename in handelsvolume voor bitcoin ETF’s, dat meer dan $50 miljard heeft overschreden.


The post Carson Group Stelt Nu 4 Bitcoin ETF’s Beschikbaar aan Beleggers appeared first on Bitcoinmagazine.nl.