Cardano Topman onthult populaire crypto’s toekomstplannen met MINA en ARB – Kan Cardano net zoveel waard worden als Ethereum na breakout

Cardano gaat het jaar 2024 goed afsluiten nadat het in de afgelopen 30 dagen een stijging genoteerd heeft van meer dan 67%. Vandaag staat de token ook weer volop in de belangstelling en heeft het een 3% stijging genoteerd.

Waarom stijgt de Cardano koers zo hard en kan Cardano net zoveel waard worden als Ethereum in 2024? Hieronder lees je wat analisten denken van het Cardano project en vind je ontwikkelingen rondom enkele andere interessante cryptocurrency.

Recente ontwikkelingen Cardano koers

Cardano begon het jaar op een koers van ongeveer $0,25 en staat inmiddels op $0,63. Een grote stijging die vooral in de afgelopen twee maanden zich liet zien. Het komt echter nog niet in de buurt van het hoogtepunt in 2021 toen Cardano bijna $3,- waard was.

Het project achter Cardano ontwikkelt zich stabiel verder zonder dat het de aandacht zoekt. Er wordt hard gewerkt aan de infrastructuur achter het project waardoor er voor ontwikkelaars steeds meer mogelijkheden komen met de Cardano blockchain.

Dit heeft ook gezorgd voor een enorme stijging in activiteit op de blockchain van één van ’s werelds bekendste cryptocurrency. De recente upgrades aan het netwerk hebben ervoor gezorgd dat de smart contracts nog beter werken en dat zorgde voor een stijging van 200% op het aantal smart contracts.

Deze stijging is belangrijk voor het netwerk omdat dit betekent dat er meer traders gebruik maken van de blockchain en ook de TVL (Total Value Locked) stijgt. Indirect dragen deze beide gegevens bij aan de stijgende Cardano koers.

Er zijn momenteel zo’n 1.300 projecten in ontwikkeling die de komende tijd gelanceerd zullen worden. Daarmee stijgt ook het aantal totale transacties, terwijl de uitrol van het aantal Cardano tokens juist op een laag tempo plaatsvindt.

De Cardano koers zat enkele dagen geleden ook al rond het niveau van $0,64, maar wist daar niet boven uit te breken. Analisten zijn nu echter een stuk positiever gestemd; zo wordt er verwacht dat de munt binnen afzienbare tijd meer dan $0,70 waard zal zijn.

Zo is er op de grafiek over de afgelopen dagen een bull pennant te zien, een technische indicator die vaak voorafgaand aan een stijging te noteren is.

Kan Cardano net zoveel waard worden als Ethereum?

Zoals gezegd laat de Cardano koers uitstekende cijfers zien over de afgelopen tijd en zit er nog veel potentie in. Als het naar een koers van $0,70 stijgt, zal de totale marktwaarde van Cardano rond de $25 miljard uitkomen.

Dat komt nog niet in de buurt van de marktwaarde van Ethereum, die al tijden tussen de $250 en $300 miljard staat. Om evenveel waard te worden als Ethereum zal de koers van Cardano verder moeten stijgen naar een prijs van $7,-.

Onmogelijk is dat niet, zoals eigenlijk niets in de crypto markt is, maar voorlopig zal dit nog niet zomaar gebeuren. Daarnaast zit er op het moment ook nog erg veel leven in de Ethereum koers, waardoor een stijging van Cardano waarschijnlijk niet losstaat van positieve cijfers voor de populaire cryptomunt.

De lead developer van Cardano heeft voor 2024 alvast wat geplande ontwikkelingen bekend gemaakt via X. In deze post wordt duidelijk dat Arbitrum en MINA mogelijk gaan samenwerken met het Cardano ecosysteem.

ARB en MINA staan in de spotlights

Logischerwijs gaat er vanuit traders veel aandacht naar deze twee tokens toe. Arbitrum (ARB) behaalde een 2,3% stijging over de afgelopen 24 uur, terwijl MINA juist op een negatieve manier de spotlights gevonden heeft.

De token, die al sinds de lancering veel waarde in rook ziet opgaan, verloor vandaag nog eens 11% van de marktwaarde. Dit is echter een correctie ten opzichte van de afgelopen week, waarin het juist voor het eerst in lange tijd weer stijgingen noteerde.

MINA is een crypto project dat een nieuwe blockchain-laag ontwikkelt die veiliger en veel kleiner is dan de bekende blockchains. In de afgelopen weken maakte het project bekend dat het verhuist naar Zwitserland om te profiteren van de goede wetgeving en mogelijkheden daar.

Ook zal het binnenkort de Paima ZK layer uitbrengen, een nieuwe ‘Zero-Knowledge’ blockchain die samen kan werken met alle Layer-1 blockchains. Beide ontwikkelingen zouden het begin kunnen zijn van het herstel van de MINA koers.

De samenwerking met Cardano zou voor beide crypto projecten een gezond 2024 kunnen betekenen waarin ze ook nog eens kunnen profiteren van een bull markt die verwacht wordt.

Andere geschikte cryptomunten voor 2024

Cardano, Arbitrum en Mina zijn natuurlijk niet de enige crypto projecten die in 2024 een stijgende koers kunnen noteren. Ook van veel nieuwe cryptomunten wordt veel verwacht in het jaar dat cryptocurrency weer een volledige comeback kan maken.

Bitcoin Minetrix – Is dit de crypto toekomst voor 2024?

Bitcoin Minetrix is een nieuwe token waar al veel investeerders door middel van een presale in geïnvesteerd hebben. Het project maakt het mogelijk voor particuliere traders om mee te doen met Bitcoin mining zonder dure investeringen.

Dat kan door de BTCMTX tokens te kopen en vervolgens te staken. Voor het staken van de tokens ontvang je mining credits die je in kan zetten om mee te doen aan het cloud mining model van Bitcoin Minetrix.

 

Sponge V2 – Ethereum token met bijzondere lancering

Sponge V2 wordt misschien wel dé meme coin van 2024. Het project leunt op de Spongebob token die afgelopen jaar een stijging van meer dan 10.000% wist te noteren nadat het voor het eerst op exchanges gelist werd.

De nieuwe variant van de Sponge tokens wordt op een andere manier gelanceerd. Het is nu verkrijgbaar door de eerste variant van de Sponge token te staken. Via een stake-to-bridge model ontvang jij dan als eerste de Sponge V2 tokens. Daarna zullen ze alleen via exchanges te koop zijn.

 

Meme Kombat – Alle meme coins in één project?

Een andere presale die al hard onderweg is, is Meme Kombat. Het project komt in 2024 met een platform waarop verschillende meme karakters in een Mortal Kombat-achtige omgeving tegen elkaar strijden.

Als je in het bezit bent van MK tokens kun je vervolgens wedden op het karakter waarvan jij verwacht dat deze gaat winnen. Dat kan zowel tegen ‘het huis’ als tegen andere eigenaren van MK tokens.

 

Launchpad XYZ – Vind als eerste de crypto van de toekomst met AI!

Launchpad XYZ is het platform waarop jij je volgende crypto investering kan vinden. Het project komt met een trading platform waarop je ook alle informatie en alle Web3 projecten kan vinden.

Deze worden beoordeeld door analisten en je vindt ook al het nieuws rondom de projecten waardoor je nog beter in kan schatten wat een succes gaat worden, en wat niet.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Cardano Topman onthult populaire crypto’s toekomstplannen met MINA en ARB – Kan Cardano net zoveel waard worden als Ethereum na breakout appeared first on Bitcoinmagazine.nl.