Cardano profiteert van nieuwe crypto wetgeving

Het FIT 21 wetsvoorstel stelt voor om de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) toezicht te laten houden op gedecentraliseerde activa en de Securities and Exchange Commission (SEC) op gecentraliseerde. Cardano lijkt goed gepositioneerd onder deze nieuwe wetgeving en voldoet aan de decentralisatie-criteria beter dan veel concurrenten.

Chris O, medeoprichter van Cardano Ghost Fund DAO, beschreef het FIT 21 wetsvoorstel als een belangrijke ontwikkeling voor de industrie. Hij benadrukte dat de minimale vereisten van het wetsvoorstel voor een cryptocurrency om geclassificeerd te worden als een commodity of security perfect passen bij “Cardano’s narratief.”

Voordelen voor Cardano

Chris O verklaarde: “Geen enkele entiteit of aangesloten persoon zal meer dan 20% van de voorraad controleren! Wat betekent dat? Het betekent: DECENTRALISATIE & GEMEENSCHAPSBESTUUR, HET NARRATIEF VAN DEZE CYCLUS. Dit is Cardano’s narratief!”

Onder de FIT 21 Act kwalificeren gedecentraliseerde digitale activa met blockchains als commodities. De CFTC zou toezicht houden op deze activa. Volgens het wetsvoorstel kwalificeert een blockchain als gedecentraliseerd als de controle niet eenzijdig is. Bovendien mag geen enkele uitgever of verbonden entiteit meer dan 20% van het actief of zijn stemrecht bezitten.

Regulering door SEC

De SEC zou digitale activa reguleren als effecten als hun blockchains functioneel, maar niet gedecentraliseerd zijn. Het wetsvoorstel biedt echter uitzonderingen voor bepaalde digitale activa die de jaarlijkse verkopen beperken, de toegang voor niet-geaccrediteerde investeerders beperken en aan specifieke openbaarmakings- en nalevingscriteria voldoen.

De SEC en CFTC zijn ook geïnstrueerd om gezamenlijk regels uit te vaardigen om termen te verduidelijken en dubbele regelgeving voor dubbel geregistreerde beurzen te voorkomen.

Waarom Cardano voorop ligt

Cardano voldoet al aan deze decentralisatie-criteria. Volgens gegevens van Messari is 19% van de fondsen toegewezen aan insiders en ecosysteem-fondsen, waardoor 81% beschikbaar is voor publieke deelname. Daarentegen moeten andere blockchains zoals Binance en Solana mogelijk aanzienlijke decentralisatie-obstakels overwinnen.

Het FIT 21 wetsvoorstel is een belangrijke stap naar het vaststellen van een duidelijk regelgevend kader voor digitale activa. Deze wetgevende beweging benadrukt het belang van decentralisatie en regulering in de groeiende blockchain-technologiesector.

Cardano - Prijsgrafiek
Cardano – Prijsgrafiek

Waarom deze ontwikkeling belangrijk is

De nieuwe regelgeving kan de manier waarop digitale activa worden geclassificeerd en gereguleerd ingrijpend veranderen. Dit biedt duidelijkheid en zekerheid aan investeerders en ontwikkelaars. Het benadrukt ook de waarde van gedecentraliseerde netwerken en kan leiden tot een toename van innovatieve projecten die deze principes hoog in het vaandel hebben.

Actiepunten voor investeerders

  • Onderzoek nieuwe kansen: Begrijp welke projecten profiteren van de nieuwe wetgeving. Cardano is een goed voorbeeld, maar er zijn mogelijk andere opkomende projecten.
  • Volg de marktontwikkelingen: Blijf op de hoogte van nieuws en updates over het FIT 21 wetsvoorstel en de impact op de cryptomarkt.
  • Diversifieer je portfolio: Overweeg om te investeren in gedecentraliseerde projecten die voldoen aan de nieuwe regelgeving.
  • Doe grondig onderzoek: Analyseer de technologie, het team en de gemeenschap achter elk project waarin je investeert.

De FIT 21 wetgeving biedt een duidelijk kader voor de regulering van digitale activa en onderstreept het belang van decentralisatie. Voor investeerders en crypto-enthousiastelingen is dit een kans om te profiteren van de groeiende markt en te investeren in projecten die voldoen aan deze nieuwe normen. Cardano is goed gepositioneerd, maar het loont om verder te kijken en andere potentiële winnaars te identificeren.

 


The post Cardano profiteert van nieuwe crypto wetgeving appeared first on Bitcoinmagazine.nl.