Cardano-oprichter: Joe Biden probeert crypto te vernietigen

President Joe Biden van de Verenigde Staten doet hard zijn best om crypto te “vernietigen” zo claimt Cardano-oprichter Charles Hoskinson. Hij haalt in een nieuwe video uit naar het Witte Huis, dat de crypto-industrie blijft aanpakken. Het is volgens Hoskinson “ondubelzinnig duidelijk” dat de regering van Biden haar best doet om “de Amerikaanse cryptocurrency-industrie te vernietgen.”

Op alle mogelijke manier geschaad

Hoskinson zei verder dat de Amerikaanse overheid de afgelopen jaren “de crypto-industrie op alle mogelijke manieren heeft geschaad”, waarbij hij onder andere de beperkte mogelijkheid om bankrekeningen te openen opnoemt.

Ook bespreekt hij uiteraard het beleid van de Securities and Exchange Commission (SEC) dat de industrie op allerlei manieren heeft tegengewerkt.

Daarnaast moet het Witte Huis het ontgelden door het “belemmeren” van het wetgevingsproces, waardoor de industrie nog altijd op duidelijke en werkbare regels wacht in de Verenigde Staten.

“Een stem voor Biden is een stem tegen de Amerikaanse cryptocurrency-industrie.” De opmerkingen van Hoskinson kwamen na een verklaring van de regering van Biden, die zei dat hij zijn veto zou uitspreken over wetgeving die de SEC-richtlijnen ongedaan wil maken die banken ontmoedigen om crypto te bewaren.

Investeerders beschermen

Volgens het Witte Huis zou het ongedaan maken van deze richtlijnen het moeilijker maken voor de SEC om “investeerders in crypto-markten te beschermen en het bredere financiële systeem te beschermen.”

Ergens hebben ze daar natuurlijk ook wel een punt. Er zijn legio voorbeelden te noemen binnen de crypto-industrie die helemaal niet goed zijn afgelopen voor de gemiddelde belegger.

Voor een gigantisch voorbeeld hoeven we alleen maar terug te gaan naar november 2022, de maand waarin het eens zo grote FTX omviel en klanten de toegang verloren tot miljarden dollars aan kapitaal.

Natuurlijk is duidelijke wet- en regelgeving belangrijk, maar de meeste altcoins hebben zich nu eenmaal bewezen als hele slechte investeringen. Wat dat betreft is het helemaal niet gek om investeerders op dit front een beetje tegen zichzelf in bescherming te nemen.


The post Cardano-oprichter: Joe Biden probeert crypto te vernietigen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.