Cardano-oprichter haalt uit naar ‘gecentraliseerde start’ Bitcoin

Cardano-oprichter Charles Hoskinson moet helemaal niets hebben van bitcoin-maximalisten die kritiek uiten op zijn project. Volgens Hoskinson begon bitcoin ook als een gecentraliseerde valuta, omdat Satoshi Nakamoto 100 procent van de hashing-power in handen had.

De oprichter van Cardano vraagt zich af waarom bitcoin-maximalisten zo kritisch zijn op andere projecten die hetzelfde doen.

Hoskinson over de dynamiek in de crypto-wereld

In de eerste plaats wil Hoskinson onderstrepen dat er op het moment van de lancering van bitcoin eigenlijk helemaal geen sprake was van een altcoin-markt. Het duurde wel even voordat de eerste altcoins kwamen.

Op dat moment stonden de neuzen binnen de gemeenschap dan ook nog redelijk dezelfde kant op, zo stelt hij.

Sindsdien heeft er echter een gigantische transformatie plaatsgevonden, waardoor er veel rivaliteit is ontstaan in de crypto-wereld. “Op zijn minst een deel van de bitcoin die zijn uitgegeven in het mining-proces zijn compleet gecentraliseerde uitgegeven, omdat er slechts één miner was. Hij (Satoshi Nakamoto) had de complete controle over het netwerk”, zo claimt Charles Hoskinson.

Daar heeft Hoskinson gelijk in, maar Satoshi stelde iedereen op de hoogte van de lancering voordat deze plaatsvond EN hij bedeelde zichzelf geen tokens toe voordat het mining-proces was begonnen.

Niet alles is een scam

Bitcoin-maximalisten roepen nog weleens dat alle andere projecten behalve bitcoin een scam zijn. Ergens valt daar een argument voor te maken, want welke interessante toepassingen zijn er nu echt uit die miljardenprojecten gekomen. Zelfs voor Ethereum zijn er nog niet echt toepassingen die miljoenen mensen op dagelijkse basis gebruiken.

Alleen de store-of-value toepassing van bitcoin wordt vooralsnog erkend door de markt als een serieuze en waardevolle toepassing van de technologie.

De rest moet nog maar hopen dat er wat uit hun projecten komt. Charles Hoskinson is het daar (logischerwijs, als oprichter van Cardano) niet mee eens. Hij vindt het maar hypocriet dat bitcoiners andere munten als oplichterij en effecten bestempelen.


The post Cardano-oprichter haalt uit naar ‘gecentraliseerde start’ Bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.