Cardano-oprichter flirt met Bitcoin Cash: Snelste blockchain ooit?

Kan Bitcoin Cash (BCH) de snelste blockchain ter wereld worden? Charles Hoskinson, oprichter van Cardano (ADA), denkt van wel. Hij oppert een samenwerking die Bitcoin Cash een enorme technologische boost zou geven.

Wat wil Hoskinson?

De Cardano-baas wil Bitcoin Cash veranderen in een ‘partnerchain’. Dat betekent in de praktijk het toepassen van Cardano’s technologie, waaronder ‘Proof of Work Leios’, ‘NiPoPoWs’ en ‘Ergo tech’. In een poll op X reageerden duizenden crypto-fans enthousiast.

De peiling heeft tot nu toe meer dan 15.000 stemmen ontvangen, waarvan meer dan 70% voorstander is van de samenwerking. Ben Scherrey, oprichter en CTO van blockchainfirma Biggest Lab, uitte ook zijn steun voor het initiatief. Hij merkte op dat beide ketens overeenkomsten hebben in hun UTXO-model, wat zorgt voor hoge schaalbaarheid en decentralisatie. Het is belangrijk op te merken dat Bitcoin Cash reeds bekend staat om zijn voordelen vergeleken met Bitcoin, zoals hogere snelheid, lagere kosten en betere schaalbaarheid. Met een Cardano-upgrade zou Bitcoin Cash dus serieus kunnen gaan concurreren met Bitcoin.

Het is nog niet duidelijk hoe een ‘partnerchain’ er precies uitziet. Cardano en Bitcoin Cash gebruiken immers verschillende technologieën. Toch zijn er experts die geloven in de samenwerking, vanwege overeenkomsten tussen de twee blockchains.

https://twitter.com/proteusguy/status/1787056066762850505

Cardano ook in ontwikkeling

Ook Cardano krijgt binnenkort upgrades. Zo wordt de blockchain een stuk democratischer, want de community krijgt meer inspraak. Ook krijgt Cardano het nieuwe ‘Ouroboros Leios’-protocol dat de blockchain nog sneller en efficiënter moet maken.

Cardano – CoinMarketCap


The post Cardano-oprichter flirt met Bitcoin Cash: Snelste blockchain ooit? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.