Cardano nadert meest belangrijke mijlpaal ooit volgens oprichter – kan ADA 1 euro worden?

Cardano (ADA) maakt zich op voor grote veranderingen en verbeteringen, nu een belangrijke mijlpaal in zicht komt. ‘Voltaire’, de vijfde fase van de ontwikkeling van de decentrale blockchain, komt met rasse schreden dichterbij. Volgens Cardano oprichter Charles Hoskinson is dit niet alleen een belangrijke stap voor zijn netwerk, maar een sprong voor de gehele cryptowereld. Kan Cardano 1 euro worden?

Mijlpaal

De roadmap van Cardano voorziet in vijf verschillende fasen, elk vernoemd naar een grote denker die op de een of andere manier een bijdrage aan de ontwikkeling van computertechnologie heeft geleverd. In de eerste drie fasen lag de focus op de ontwikkeling van een functionele blockchain, decentralisatie en smart contracts. In de huidige, vierde fase, ligt de focus met name op de ontwikkeling van schaalbaarheid.

Hoskinson geeft in een recente post op X aan dat de ‘Chang Fork’ aanstaande is. Wanneer 70% van de stake pool operators deze nieuwe node installeert, is Cardano klaar om de vijfde fase, Voltaire, in te gaan. Deze hard fork zal van Cardano een community-based token maken, waarbij de governance in handen is van de tokenhouders.

Hoskinson zelf steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. Hij noemt de Chang hard fork de belangrijkste mijlpaal voor ´de gehele crypto industrie´. Op zijn X account laat hij optekenen dat: “Cardano zal een gedecentraliseerde samenleving vormen over de gehele wereld, met miljoenen bewoners. We zullen de meest geavanceerd bestuurde blockchain hebben met jaarlijkse budgetten, treasury en de wijsheid van onze gehele community om ons de weg te wijzen.”

Kan Cardano 1 euro worden?

Het enthousiasme van Hoskinson ten spijt is het nog maar de vraag of Cardano 1 euro kan worden. Het enthousiasme rondom zijn token is in de afgelopen maanden aanzienlijk afgenomen. Zo bezet de token momenteel ‘slechts’ de tiende plek op de ranglijst van grootste cryptomunten, terwijl eerder een vaste top vijf notering mogelijk leek.

In de afgelopen zes maanden is de koers van Cardano met liefst 35% onderuit gegaan, terwijl andere grote tokens juist mooie stijgingen wisten te noteren. Zo wist bijvoorbeeld concurrent SOL in dezelfde periode met meer dan 100% te groeien, en konden Bitcoin en Ethereum in het afgelopen halfjaar een groei van meer dan 50% noteren.

Cardano koers grafiek. Bron: Tradingview

Het is dan ook zeer de vraag of Cardano (ADA) koers, die momenteel op $ 0,43 staat, onder invloed van de Voltaire mijlpaal 1 euro waard kan worden. Veranderingen op het gebied van governance zullen immers niet een groot aantal nieuwe – externe – investeerders gaan trekken. Daarmee lijkt een investering in Cardano momenteel niet de beste keuze.

Aan de andere kant staat de Cardano voor een grote token nu erg laag, en wordt er al zeer lange tijd onder gepresteerd. Wat dat betreft, zou het geen gekke keuze zijn om ‘een gokje’ te wagen op deze crypto. Stijgingen zijn immers zeker mogelijk.

Desondanks kunnen de mogelijke winsten veel hoger zijn wanneer je nu investeert in een kleinere crypto, waar grote winsten gemakkelijker te behalen zijn. Momenteel maken twee veelbelovende meme coins met potentie zich op voor hun exchange listing.

PlayDoge – P2E meme sensatie

PlayDoge zou zomaar het grote succesverhaal van deze cryptozomer kunnen worden. Het platform van deze nieuwe token combineert Doge memes met een flinke dosis nostalgie, en geeft daarbij investeerders ook nog eens de kans om extra geld te verdienen dankzij een Play-to-Earn game.

PlayDoge is namelijk een token met een eigen spel, gebaseerd op de Tamagotchi. In de jaren negentig wilde iedereen dit hebbedingetje hebben: een Tamagotchi was een soort virtueel huisdier dat je gemakkelijk op zak mee kon nemen. Je moest hem wel op tijd voeren en genoeg aandacht geven, anders zou hij zich maar wat ongelukkig voelen.

PlayDoge laat de Tamagotchi-hype digitaal herleven, met een eigen versie gebaseerd op de populaire Shiba Inu hondenmeme. Door jouw trouwe viervoeter goed te verzorgen krijg je bovendien $PLAY tokens uitgekeerd – wat het spelen van het spel niet alleen leuk, maar ook lucratief maakt.

In zeer korte tijd wist men al meer dan $ 3,7 miljoen op te halen voor dit ambitieuze project. Dit laat niet alleen zien dat gamers interesse hebben in het spel – het laat ook zien dat grotere financiële partijen een verdienmodel zien in PlayDoge. Mede daarom lijkt het niet onverstandig om nu al bij $PLAY in te stappen.

Play-to-earn meme coin

PlayDoge – play-to-earn Doge familie meme

  • Gebaseerd op het legendarische Tamagotchi concept
  • Verdien extra $PLAY tokens via de game & staking
  • Ontwikkeld op de goedkope en snelle Binance Smart Chain

Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

 

Base Dawgz – functionele meme coin

Niet alleen PlayDoge borduurt voort op het grote succes van meme coins rondom honden. Ook Base Dawgz is een nieuwe meme coin die dit thema aanraakt. Base Dawgz ($DAWGZ) is een innovatief nieuw project, dat inzet op multi-chain functionaliteit.

De nieuwe token is te gebruiken op (onder meer) Ethereum (ETH), Solana (SOL), Binance Smart Chain (BSC), Polygon (MATIC) en Avalanche (AVAX). Het grote voordeel van het gebruik van meerdere chains is dat je altijd kunt traden onder de voor jou beste voorwaarden- en actief op zoek kunt gaan naar de chain met bijvoorbeeld de hoogste snelheid of de laagste transactiekosten.

Base Dawgz is een Base meme coin, en dus onderdeel van een tokengroep die de afgelopen periode ontzettend goede prestaties neergezet heeft. Base meme coins beschikken nu over een cap van $ 2,3 miljard en meer dan 7 miljoen individuele gebruikers.

Base is een gloednieuwe crypto, die op het punt staat de $ 1 miljoen presale mijlpaal te behalen – nu investeren kan verstandig zijn, want in de volgende fasen van de presale zal de verkoopprijs stijgen. Bovendien kun je door DAWGZ te promoten op jouw eigen socialmedia-extra tokens verdienen. Dit maakt het investeren in DAWGZ extra verleidelijk.

Multi-chain meme coin

Base Dawgz – base jumping meme coin over meerdere chains!

  • Beschikbaar op meerdere blockchains
  • Meme coin gebaseerd op base jumping
  • Onderdeel van legendarische dog meme coins

Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe zelf onderzoek.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Cardano nadert meest belangrijke mijlpaal ooit volgens oprichter – kan ADA 1 euro worden? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.