Cardano kopen (ADA) in 2024 – Eenvoudig beleggen in Cardano

In de meest recente bull run heeft ook Cardano een flinke opleving meegemaakt. Het was eens te meer een teken dat de token springlevend is. Wil je ook Cardano kopen? Dat kan gemakkelijk en snel met ons stappenplan. Lees in deze gids alle informatie die je zoekt over de ‘Ethereum-killer’ om te weten of het slim is om ADA Cardano te kopen of niet!

Direct Cardano kopen in 4 eenvoudige stappen

Met het onderstaande stappenplan lees je hoe ADA Cardano kopen binnen enkele minuten gepiept is. Verderop in dit artikel is een uitgebreider stappenplan te vinden.

 1. Maak een account aan op eToro. Ga naar de officiële website van eToro en link je cryptowallet, of schrijf je in door een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken.
 2. Verifieer je account. Om de veiligheid te vergroten zal eToro je vragen een afbeelding van je ID of paspoort up te loaden. Met behulp van AI wordt jouw identiteit snel geverifieerd.
 3. Stort geld op je digitale wallet. Met behulp van je creditcard of iDeal kun je bij eToro snel tegoed storten. Dit is vaak al binnen enkele seconden verwerkt.
 4. Koop Cardano. Zoek naar Cardano, vul het bedrag in dat jij wilt investeren in Cardano en druk op ‘koop’. Gefeliciteerd, je bent nu in het bezit van de token!

Let op: Crypto is een investering met een hoog risico, je kunt je inleg verliezen. Dit artikel is informatief geschreven en biedt geen financieel advies.

Waar Cardano kopen in Nederland – Overzicht beste aanbieders

Wanneer je besluit Cardano te kopen, kun je dit het beste doen bij een goede, betrouwbare broker. In de cryptowereld zijn de nodige scammers actief, en mede daarom valt het af te raden in zee te gaan met een partij die geen bewezen staat van dienst heeft. Wij raden het gebruik van onderstaande exchanges ten zeerste aan, omdat zij betrouwbaar en veilig zijn en geen verborgen kosten berekenen.

AanbiederKosten Cardano kopenBetaalmethoden
eToro1%Creditcard/bankpas, iDEAL, PayPal
CoinbaseTot 1,5%iDEAL, Bancontact, bankoverschrijving
OKXRond 0,1%iDEAL, bankoverschrijving en creditcard
KuCoinRond 0,15%-0,25%Creditcard, Cash App, Skrill, Google Pay
BitvavoRond 0,1%iDEAL, PayPal, Soforten SEPA

 

Beleggen in Cardano (ADA) – Beste ADA exchanges beoordeelt

Op zoek naar de beste exchange om in Cardano te handelen? Dan kom je al snel bij eToro uit! Deze exchange maakt handel in de token snel en gemakkelijk, en komt bovendien nog met vele extra voordelen.

eToro – De beste exchange voor investeren in Cardano

Steeds meer gebruikers zien de vele mogelijkheden van de online crypto exchange eToro en profiteren hier ten volle van. Op dit platform is naast Cardano een groot aantal digitale tokens te koop, evenals gewone aandelen en ETF’s.

Een bijzondere functie van eToro is Copy Trading. Hierbij volg je de profielen van bekende en succesvolle traders, en kun jij geautomatiseerd hun acties volgen. Zo kun je een groter rendement halen, en hoef jij jezelf niet in te lezen om te weten wat de belangrijkste handelaren doen. Ook kent eToro andere slimme mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld Smart Portfolio’s, de mogelijkheid een demo account te openen en integratie met TradingView – zodat jij altijd op de hoogte bent van het koersverloop!

Traden in aandelen gaat geheel zonder commissies op eToro, voor cryptohandel wordt standaard een kleine commissie van 1% gevraagd. Dit is in lijn met wat veel andere aanbieders vragen. Dankzij verschillende licenties staat het vast dat eToro betrouwbaar en veilig is. Daarnaast is de exchange ook nog eens razendsnel en gemakkelijk in gebruik. Beleggen in Cardano via eToro is dan ook zonder meer de beste keus!

AanbiedereToro
Aantal cryptocurrency’s90+
Kosten1%
LicentiesCySEC, FCA, ASIC
Minimale storting€ 50,00
Speciale functiesCopyTrader, Smart Portfolio’s, Demo account, TradingView integratie
Voordelen:

 • Veel handelsopties
 • Lage fee op cryptohandel
 • Slimme functies zoals copytrading
 • ‘Spelen’ met demo account mogelijk
Nadelen:

 • Relatief hoge minimale storting
 • Veel opties zijn eigenlijk overbodig

Let op: Crypto is een investering met een hoog risico, je kunt je inleg verliezen. Dit artikel is informatief geschreven en biedt geen financieel advies.

Zo selecteer je de beste crypto exchange om Cardano te kopen

Het beoordelen van een exchange, en de afweging maken of wij deze in onze lijst van favoriete exchanges plaatsen, is geen kwestie van nattevingerwerk. Wanneer wij een exchange beoordelen, zijn er meerdere kritische meetpunten die wij in ogenschouw nemen. Zo zijn veiligheid en betrouwbaarheid erg belangrijk, maar mogen daar niet al te hoge kosten tegenover staan. Bovendien moet op een goede exchange ook wat te handelen zijn.

Wil je zelf een exchange beoordelen? Wij helpen je graag. Kijk bij het selecteren van jouw exchange goed naar de volgende meetpunten.

Veiligheid en betrouwbaarheidGeaccepteerde betaalmethodesKosten van de exchangeOndersteunde cryptocurrenciesHulpmiddelen en analysetoolsKlantenservice

Veiligheid en betrouwbaarheid

Wanneer je wilt beleggen in Cardano, zijn veiligheid en betrouwbaarheid misschien wel de belangrijkste punten waarop jij een exchange beoordeelt. Er zijn meerdere factoren die onder deze pijler vallen: zo wil je bijvoorbeeld de zekerheid dat jij uitbetaald wordt op het moment dat je geld opneemt, en dat de exchange goed omgaat met jouw gevoelige persoonlijke informatie.

Daarnaast moeten je tokens veilig zijn tegen hackers, scammers en ander gespuis. Het aantal cryptodiefstallen neemt immers hand over hand toe. Wanneer wij een exchange beoordelen, kijken we naar algemene reviews, veiligheidscertificaten en officiële licenties en vergunningen.

Geaccepteerde betaalmethodes

Crypto exchanges zijn niet gratis: alleen door te betalen kun je traden op het platform. Het is wel zo handig dat je met jouw favoriete betaalmethode terecht kunt op een platform. Op de meeste exchanges zijn creditcard betalingen mogelijk, maar lang niet alle Nederlanders beschikken over zo’n fancy plastic pas. Gelukkig worden andere betaalmethoden, zoals Apple Pay, Paypal en uiteraard iDeal op steeds meer websites ingevoerd. Wel zo handig.

Kosten van de exchange

Uiteraard zoek je niet alleen een exchange waar Cardano kopen tegen de laagste prijs kan, uiteraard zoek je ook een exchanges die geen torenhoge fees rekent wanneer jij je munten weer verkoopt. Sommige exchanges rekenen hoge kosten wanneer jij je winst wilt laten uitbetalen, anderen hebben extra kosten bij het storten van geld. Bovendien zijn er ook exchanges die een bedrag van jou vragen wanneer je voor een langere tijd inactief bent, of transacties doorvoert buiten kantooruren. Bij het beoordelen van de exchanges proberen wij zoveel mogelijk van deze kosten in ogenschouw te nemen.

Ondersteunde cryptocurrencies

De meest gangbare tokens zoals Bitcoin, Ethereum, Solana en Cardano zijn eigenlijk wel bij elke zichzelf serieus nemende exchange te koop. Voor veel handelaren zijn andere tokens, zoals kleine veelbelovende cryptomunten echter een stuk interessanter. Een goede exchange speelt hierop in en kent een ruim aanbod van ondersteunde cryptocurrencies. Bovendien zal een goede exchange haar aanbod ook regelmatig verversen. Naast crypto kun je bij sommige exchanges ook handelen in andere producten, zoals bijvoorbeeld op eToro: hier zijn ook een groot aantal aandelen (zonder commissie) en ETF’s beschikbaar.

Hulpmiddelen en analysetools

Het is altijd fijn wanneer je bij het traden alle informatie in één oogopslag kunt zien. Zo kun je bij sommige exchanges niet alleen de actuele koers zien, maar ook koersen uit het verleden, technische indicatoren, de All-Time-High van de token en de huidige marktkapitalisatie. Bij enkele exchanges is er bovendien een nieuws-service beschikbaar, die je gratis op het hoogte stelt van de laatste ontwikkelingen rondom een token. Wanneer al deze hulpmiddelen en analysetools beschikbaar zijn, en de pagina alsnog overzichtelijk blijft voor beginnende investeerders, is wat ons betreft de perfecte mix gevonden.

Klantenservice

Heb je een vraag, klacht of gewoon even hulp nodig met iets? Dan is het fijn dat er een goede klantenservice beschikbaar is. Omdat de wereld van Web3 nooit stilstaat, zou het ook vanzelfsprekend moeten zijn dat een klantenservice 24/7 beschikbaar is – waarbij je door echte mensen geholpen wordt, en niet door een robot aangestuurd keuzemenu. Klantenservices die op meerdere manieren beschikbaar zijn (telefonisch, per email, via Whatsapp of Telegram of middels een live chat) hebben bij ons een pre. Mocht het klantenservice in het Nederlands beschikbaar zijn, dan is dat uiteraard mooi meegenomen.

Wat is ADA Cardano?

Cardano (ADA) is een cryptomunt die gebruikt wordt op het netwerk van Cardano. Met een market cap van bijna $20 miljard is het een van de grootste en belangrijkste cryptomunten ter wereld. De token is sinds 2017 live en werd geïntroduceerd door Charles Hoskinson, die ook een van de breinen is achter Ethereum. Net als deze token werkt Cardano middels smart contracts: digitale contracten waarin eigenlijk alles omtrent betaling (en meer) geregeld kan worden. Volgens velen hebben dergelijke contracten de toekomst in de financiële wereld.

Cardano staking

Cardano heeft het doel om een meer duurzame, schaalbare en interoperabele versie van Ethereum te zijn. Met het gebruik van peer-reviewed wetenschappelijke inzichten wil het team achter de token het verschil maken in de ontwikkeling van het netwerk richting de toekomst. Hierdoor is het in potentie een van de beste altcoins die al op de markt is.

NaamCardano
TickerADA
OprichterCharles Hoskinson
Market Cap per 03-01-2024$19.794.150.596
Totale aantal tokens per 03-01-202436.498.916.809 ADA
Waarde token per 03-01-2024$0,5596

Cardano kopen of niet – is nu investeren in Cardano slim?

De algemene verwachting is dat het belang en gebruik van Web3 oplossingen steeds meer zal toenemen. Cardano is een voorbeeld van een sterke blockchain die vooroploopt wanneer het aankomt op technologische ontwikkelingen met een wetenschappelijke basis. Dit kan ervoor zorgen dat het gebruik van Cardano in de toekomst danig zal gaan toenemen – en daarmee de waarde van de token ook.

Momenteel staat Cardano al een langere tijd behoorlijk laag. Na mei ’22 tot het moment van schrijven (3 januari 2024) heeft de token niet meer boven de $0,60 gestaan. Dit terwijl in het verleden een All Time High van $2,83 gehaald werd. In dat licht bezien is het zeer goed mogelijk dat bij een volgende grote bull run een grote waardevermeerdering plaats kan vinden, en door nu te investeren kun je daar nog op tijd bij zijn.

Bij al dit positivisme moeten wel de nodige aantekeningen geplaatst worden: de cryptowereld ontwikkelt zich constant, en het is niet zeker of de de technologische mogelijkheden van Cardano afdoende zijn om concurrenten op afstand te houden – tokens als Solana, Ripple en Ethereum vissen in min of meer dezelfde vijver. Bovendien kan niet met zekerheid gesteld worden dat de oude ATH nog een keer ingehaald zal worden. Cardano kopen of niet is een kwestie van risico’s en mogelijkheden afwegen. Besluit je in te stappen, dan zou dat op dit moment best een slimme zet kunnen zijn.

Hoe kun je ADA Cardano cryptocurrency kopen in Nederland?

Ben je van plan om te beleggen in Cardano, dan kun je de token kopen bij een crypto exchange. Eerder in dit artikel hebben wij zelf een lijst opgesteld met eisen waaraan een goede ADA exchange moet voldoen, en hebben wij in dit kader eToro naar voren geschoven als de beste optie op dit moment.

Niet alleen is handelen op eToro veilig en betrouwbaar, de exchange biedt het nodige extra gemak: zo kun je dankzij de aanpassingen voor Nederlandse gebruikers snel en gemakkelijk betalen met iDeal. Ook andere belangrijke en veelvoorkomende betaalmethoden, zoals betalingen met je creditcard of Paypal zijn beschikbaar op eToro.

Stappenplan Cardano kopen

Hoe kun je de Cardano cryptocurrency kopen? Simpel: door het onderstaande stappenplan te volgen. In dit stappenplan is eToro als voorbeeld gebruikt, maar ook op een aantal andere exchanges is Cardano beschikbaar. Let er wel goed op dat je een betrouwbare exchange kiest.

Snel en gemakkelijk Cardano kopen

 1. Bezoek de officiële website van eToro en klik op ‘Join eToro’, een grote groene knop in het midden van je scherm, om de inschrijving te starten. Twijfel je of dit het geschikte platform voor jou is? Lees dan onze eToro review

 2. Nadat je op ‘Join eToro’ hebt geklikt, verschijnt een pop-up scherm waar jij je naam en wachtwoord in kunt vullen. Ook is het mogelijk om in te loggen met Facebook en Google. Geef aan dat je akkoord gaat met de voorwaarden en klik op de volgende stap.

  etoro reviews

 3. Om legaal de beste crypto te mogen traden, maakt eToro gebruik van een KYC (Know Your Customer) policy. Je zult gevraagd worden gegevens zoals je naam en adres achter te laten, en zult je identiteit moeten verifiëren aan de hand van een paspoort of ID-kaart.

 4. Nadat jij jouw account aangemaakt hebt en deze geverifieerd is, is het tijd om geld op je account te storten. Dit kan snel en gemakkelijk door deze optie aan te klikken, in te vullen welk bedrag jij in je eToro wallet gestort wilt hebben en op welke manier je wilt gaan betalen. Volg vervolgens de stappen die nodig zijn om te betalen, deze kunnen per bank verschillen.

  etoro geld storten

 5. Met een goedgevulde crypto wallet is het tijd om Cardano te kopen. Zoek deze token via de zoekbalk, en klik op ‘buy’. Op het venster dat verschijnt kun je invullen hoeveel geld je in Cardano wilt investeren, en hoeveel tokens je hiervoor terug krijgt. Check de gegevens nog eens goed, en bevestig de aankoop.

 6. Nu je in het trotste bezit bent van Cardano kun je ervoor kiezen te wachten tot deze token in waarde stijgt, maar je kunt er ook voor kiezen om deze snel weer te verkopen. Veel exchanges, zoals eToro, bieden ook de mogelijkheid de token te staken. Hierdoor krijg je extra rendement uitgekeerd, wat uiteraard erg verleidelijk is.

 

Conclusie

Cardano is een token met perspectief voor de lange termijn, mede dankzij het razendsnelle netwerk en de vele gebruiksfuncties. Het is aannemelijk dat de token in waarde zal gaan stijgen, waardoor het slim kan zijn om nu al in Cardano te investeren. Toch heeft de token ook de nodige concurrentie, waardoor het niet zeker is of Cardano de beste investering is.

Wanneer je wil investeren in Cardano, is het belangrijk om te kiezen voor een goede en betrouwbare exchange: deze moet veilig en eerlijk zijn, beschikken over goede tools om jou te helpen met traden en moet niet al te hoge kosten met zich meebrengen. Een exchange die aan al deze eisen voldoet, is eToro.

Momenteel staat de token al een behoorlijke periode relatief laag, het is de hoop en verwachting van velen dat bij de volgende bull run een grote koersstijging plaats zal vinden.

Let op: Crypto is een investering met een hoog risico, je kunt je inleg verliezen. Dit artikel is informatief geschreven en biedt geen financieel advies.

Referenties

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik ADA Cardano kopen?

Waar kan ik Cardano kopen?

Is het verstandig om Cardano te kopen?

Kan ik Cardano kopen met iDEAL?

Hoe kan ik beleggen in Cardano?

Is investeren in Cardano slim?


The post Cardano kopen (ADA) in 2024 – Eenvoudig beleggen in Cardano appeared first on Bitcoinmagazine.nl.