Cardano Koers Verwachting: Ruimte Voor 31% stijging Naar Aanleiding van 60% Toename NFT Sales – Kan Cardano 1 Euro Worden?

De Cardano koers staat momenteel 6,2% hoger dan gisteren op het niveau van $0,522, dit nadat ADA met -17,4% is gedaald in de afgelopen 7 dagen. Vandaag profiteert Cardano van de stijgende crypto markt en een behoorlijke toename in Non-Fungible Token (NFT) sales op zijn netwerk.

In dit artikel kijken we naar de toename in NFT trading volume op het netwerk van Cardano en de mogelijke invloed hiervan op ADA.

60% Toename NFT Sales op Cardano Blockchain

We beginnen met het aantal NFT sales op de blockchain van Cardano, want volgens gegevens van CryptoSlam, is dit getal met 60% gestegen naar $9 miljoen in de afgelopen 30 dagen.

In vergelijking met het trading volume van Ethereum ($327 miljoen) is dit getal relatief klein, maar het volume op Ethereum is eigenlijk aan het dalen. Op hetzelfde moment blijft het volume op Cardano toenemen, wat een positieve invloed kan hebben op de Cardano koers.

In de bovenstaande afbeelding is te zien hoe de Total Value Locked of TVL (blauw), zowel als het trading volume (groen) van Cardano is gestegen de afgelopen maanden. Hoewel deze indicators beide aan het consolideren zijn, liggen ze nog steeds veel hoger dan in november 2023.

Er is een trend te zien waarbij het netwerk van Cardano steeds populairder wordt, waardoor Cardano in 2024 een goed jaar zou kunnen krijgen. Nou, een stijging naar de $10 (ongeveer +1.900%) lijkt erg ambitieus, maar de $1 zou een target kunnen zijn voor het eerste kwartaal van 2024.

Cardano Koers Verwachting – Kan Cardano 1 Euro Worden?

Ondanks de sterke prestatie van de Cardano blockchain, ligt ADA momenteel in een relatief zwakke positie onder de 30-daagse moving average (geel). Hoewel dit Cardano de ruimte geeft om verder te stijgen, zou dit op korte termijn lastig kunnen worden.

De Relative Strength Index (RSI) ligt nu vlak boven de 40, wat betekent dat ADA licht oversold is, maar mogelijk nog meer moet afkoelen voordat de koers verder kan stijgen. De volgende target voor ADA is de resistance van $0,55, deze kan de weg vrijmaken voor Cardano om terug te stijgen naar de $0,591 om de 30-daagse moving average te testen.

Cardano koers grafiek

Afhankelijk van het sentiment van de markt, zou Cardano vandaag nog meer waard kunnen worden. Als dit sentiment echter niet beter wordt, zou ADA terug kunnen zakken naar de $0,46 en vanuit daar een bounce kunnen maken.

Afhankelijk van de uitkomst van de spot Bitcoin ETF aanvragen (deadline morgen 10 januari), kan Cardano de komende week weer boven de $0,65 uitschieten. Mocht er een negatief resultaat uitrollen voor de crypto markt, dan kan Cardano de komende week zo laag als $0,40 worden.

Maar met de groei van het netwerk van Cardano, kan alsnog de $1 behaald worden in het 1e kwartaal als de markt dit toelaat. Later dit jaar zou Cardano dan zelfs naar de $3,09 kunnen, zijn huidige All-Time High (ATH).

Deze Altcoins Hebben Potentie om Nog Meer te Stijgen Dan Cardano

Ondanks de sterke groei van de Cardano blockchain, is in januari te zien hoe deze groei is gestagneerd. Daarom kan het interessanter zijn om op kortere termijn te kijken naar andere altcoins met potentie om begin dit jaar veel waard te worden.

De onderstaande kleine crypto’s zijn tijdelijk voor een lage prijs verkrijgbaar en zouden binnenkort een behoorlijke stijging mee kunnen maken. Door in deze alts te investeren voor de potentiële goedkeuring van de spot Bitcoin ETF, zou je op korte termijn hoge rendementen kunnen behalen wanneer deze tokens worden gelanceerd op exchanges.

Sponge V2 (SPONGEV2)

Als Cardano naar $10 zou kunnen stijgen dit jaar, zou dat een toename van zo’n x20 zijn. Dit is echter niets in vergelijking met de daadwerkelijke stijging van x100 die meme coin Sponge vorig jaar meemaakte, die dit jaar zijn opvolger Sponge V2 lanceert.

Sponge is gelanceerd in de bearish periode van 2023 en heeft desondanks een stijging van x100 meegemaakt naar een market cap van $100 miljoen. Als Sponge V2 wordt gelanceerd in de bull markt van 2024 met extra utility, heeft deze token potentie om nog veel meer te stijgen dan zijn voorganger.

Je kunt Sponge V2 tokens verdienen door via sponge.vip V1 tokens te kopen en te staken. Binnenkort kun je de Sponge V2 token claimen en zal deze nieuwe variant gelanceerd worden op exchanges en de oude variant vervangen.

 

Meme Kombat (MK)

Een andere meme coin, die net als het netwerk van Cardano, sterk is gegroeid in populariteit, is de nieuwe MK token van Meme Kombat. Deze community token kan gebruikt worden om op een unieke manier geld te verdienen in de crypto markt.

Meme Kombat is een arena waar karakters, gebaseerd op bekende meme coins, tegen elkaar zullen strijden met behulp van AI. Spelers kunnen MK tokens inzetten op de uitkomst van deze gevechten terwijl ze toekijken hoe hun favoriete karakter presteert.

De laatste fase is aangebroken, wat betekent dat je MK nog voor het laatst in de presale kunt kopen voor $0,279 per token. Momenteel heeft de presale $6,43m van de $6,5m opgehaald, wat betekent dat deze unieke kans binnenkort voorbij zal zijn.

 

Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

Of 2024 het ideale jaar zal worden voor Cardano blijft nog maar de vraag. Voor de nieuwe Bitcoin Minetrix is de kans echter groot dat het project jaar een succes wordt, dankzij de onvermijdelijke Bitcoin halving die in april wordt verwacht.

Bitcoin Minetrix maakt met zijn stake-to-mine mechanisme, Bitcoin mining eenvoudiger en toegankelijker dan ooit. Door de native BTCMTX token te staken, kun je via de cloud BTC minen, waardoor je met 1 investering inzet op zowel Bitcoin als BTCMTX.

Bitcoin Minetrix is een behoorlijke presale die al meer dan $7,89 miljoen heeft opgehaald. Zo kun je in de huidige fase BTCMTX kopen voor $0,0127 per stuk, voordat de token binnenkort wordt gelanceerd op exchanges en nog veel meer waard kan worden.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Cardano Koers Verwachting: Ruimte Voor 31% stijging Naar Aanleiding van 60% Toename NFT Sales – Kan Cardano 1 Euro Worden? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.