Cardano is klaar voor parabolische stijging, analist deelt waarom

Cardano (ADA) is een van de vele altcoins die nog altijd mijlenver verwijderd is van zijn in 2021 behaalde recordprijs. De donkere wolken hangen al sinds 2022 boven Cardano, en het geduld begint bij veel investeerders op te raken. De welbekende crypto-analist Ali Martinez stelt Cardano-houders gerust, en deelt waarom de populaire Layer-1 altcoin mogelijk binnenkort een explosieve stijging te wachten staat.

Cardano al 2,5 jaar in een bearmarkt

Cardano-houders hebben het allesbehalve makkelijk. Na de florerende bullmarkt van 20201 heeft de koers enorm veel klappen moeten incasseren. Begin september 2021 bereikte Cardano zijn all-time high van vlak boven de $ 3, en sindsdien is het alleen maar bergafwaarts gegaan.

Met name gedurende 2022, toen ook Bitcoin (BTC) hard onderuit ging, heeft de Cardano koers veel terrein verloren. Eind 2022 werd een absoluut dieptepunt van onder de $ 0,24 bereikt, maar liefst 92 procent onder zijn recordprijs uit 2021. 

Cardano-2
Cardano al jaren in een bearmarkt

Terwijl de bitcoin koers gedurende 2023 al een grootse opmars maakte, bleef Cardano in moeilijkheden verkeren. In de zomer stond de koers namelijk wederom rond de $ 0,25.

Dit jaar heeft Cardano enkele mooie prijsstijgingen doorgemaakt, met een piek van zo’n $ 0,80 in maart. Sindsdien heeft de koers echter weer een forse uitglijder gemaakt tot grofweg $ 0,40, waar het momenteel enkele centen boven handelt. 

Al met al kan men concluderen dat Cardano zich al meer dan 2,5 jaar in een bearmarkt bevindt. Cardano is echter geen uitzondering binnen de cryptomarkt; de meeste altcoins vertonen een gelijkwaardige prijsactie.

ADA-stijging van duizenden procenten op komst?

Terwijl het pessimisme onder de Cardano community met de dag toe lijkt te nemen, bracht Ali vorige week een interessante bevinding aan het licht. Hij liet zijn bijna 62.000 X-volgers weten dat de koers opvallend veel gelijkenissen vertoont met de vorige cyclus.

In 2019, het jaar na de hardnekkige crypto-bearmarkt, bewoog de Cardano koers zijwaarts in een parallel kanaal; net als vorig jaar. In 2020 brak de koers uit zijn consolidatiepatroon met een 75 procent stijging, gevolgd door een correctie van 56 procent, wat de basis legde voor een gigantische prijsexplosie van meer dan 4000 procent.

Dit jaar vertoont Cardano akelig veel gelijkenissen. De koers is namelijk met een stijging van 72 procent uit zijn consolidatiepatroon gebroken, om vervolgens de helft van zijn waarde in te leveren. 

“De geschiedenis herhaalt zich niet, maar rijmt vaak wel,” zo schrijft de analist. Zelf denkt hij dat de koers met zo’n 2500 procent de lucht in zou kunnen schieten, tot een piek van ongeveer $ 10.

Data uit het verleden biedt natuurlijk geen garantie voor de toekomst, maar in dit geval kan het Cardano-investeerders enige mate van houvast bieden.

In elk geval wordt hun geduld behoorlijk op de proef gesteld.


The post Cardano is klaar voor parabolische stijging, analist deelt waarom appeared first on Bitcoinmagazine.nl.