Cardano Bereikt Historische Mijlpaal Met Eerste Fiat Stablecoin, Gaat ADA Stijgen?

Cardano investeerders zien vandaag een langgekoesterde droom uitkomen: de lancering van een eigen, door fiatvaluta gedekte, stablecoin op het netwerk.

Het heeft door verschillende tegenslagen lang geduurd voordat de komst van Mehen (USDM) een feit was. Waarom is de komst van deze nieuwe stablecoin zo belangrijk, en gaat Cardano stijgen door deze nieuwe ontwikkelingen?

Een langverwachte coin

Stablecoins zijn cryptovaluta die als doel hebben de koers van een fiat investering (bijvoorbeeld euro’s of dollars) zoveel mogelijk na te bootsen. De nieuwe USDM van Cardano (ADA) bootst de dollar koers zo stabiel mogelijk na: de waarde van de token zal (als het goed is) altijd op $1 dollar blijven staan.

Stablecoins hebben een nuttige functie binnen het ecosysteem van een platform: dankzij stablecoins kun je snel en gemakkelijk betalen in een bedrag dat ‘logisch’ klinkt. Wanneer je ergens één dollar voor betaald, weet je precies hoeveel je hebt uitgegeven. Betaal je ergens 1,62 ADA voor, dan is het veel moeilijker in te schatten hoeveel je uitgegeven hebt (terwijl het uitgegeven bedrag precies hetzelfde is). Nu USDM op Cardano gelanceerd wordt, is de hoop dat traden eenvoudiger en verleidelijker wordt. Dit komt ook de koers van ADA zelf ten goede.

Overigens moet genoteerd worden dat USDM niet de eerste stablecoin op Cardano is, ook DJED en iUSD zijn stablecoins. Dit zijn echter algoritmische tokens, waarbij technologie besluit token te burnen of bij te drukken om de koers gelijk te houden. USDM is geen algoritmische token, maar wordt 1:1 gedekt door Amerikaanse dollars.

Om deze dekking te kunnen garanderen is de samenwerking gezocht met meerdere grote banken. Oorspronkelijk zou USDM al begin 2023 uitkomen, echter ging toen een groot aantal tech-banken zoals de Silicon Valley Bank failliet.

Om USDM te kunnen lanceren wordt nu samengewerkt met Plaid, waardoor onder andere Bank of America (zijdelings) bij het project betrokken is. Daarnaast zoekt Cardano nog naar andere samenwerkingspartners om ook in Europa en in Groot-Brittannië de boer op te kunnen.

Gevolgen op de markt

Net zoals de rest van de cryptomarkt zit Cardano vandaag behoorlijk in de penarie. Het goede nieuws  rondom de nieuwe stablecoin heeft de beursvloer duidelijk nog niet bereikt. In de afgelopen 24 uur ging de waarde van de token met 6,50% onderuit.

In de komende dagen zal USDM langzaam online komen en kan de handel beginnen. Gaat Cardano stijgen onder invloed van deze token? Het kan zomaar zijn dat de ADA koers binnenkort grotere gains oplevert dan de meeste andere grote cryptomunten. Tegelijkertijd is het mogelijk dat de token in waarde gaat dalen, omdat investeerders die nu nog Cardano vast houden om te traden op het netwerk de overstap kunnen gaan maken naar USDM.

Moet ik nu in ADA investeren?

Het kan verstandig zijn om nu in te stappen bij Cardano: de verwachtingen zijn onder invloed van onder andere de Bitcoin halving nog steeds positief. Nu instappen kan mogelijk je laatste goede kans zijn om nog tijdens de dip crypto te kopen.

Daarbij moet wel worden aangetekend dat de market cap van Cardano ($22 miljard) weinig ruimte biedt voor enorme winstfactoren. Bij veel kleine tokens zijn gains van x2 tot x10 doodnormaal, bij Cardano is een dergelijke groei moeilijk te realiseren. Wil je geld verdienen met crypto, dan kan het lonend zijn om naar andere goed uitgedachte kleine cryptomunten te kijken. Voorbeelden van dergelijke projecten zijn Green Bitcoin, Dogecoin20 en Bitcoin Minetrix.

Green Bitcoin – Beter dan BTC?

Green Bitcoin is een nieuw cryptoproject dat de potentie heeft om flink te groeien. Investeerders en analisten zijn enthousiast over de token, die de tokenomics van Bitcoin combineert met ecologische verantwoordelijkheid.

Anders dan Bitcoin is Green Bitcoin geen proof-of-work token, maar een proof-of-stake token. Dit zorgt ervoor dat er geen mining nodig is om nieuwe blocks vrij te maken: dit bespaart een hoop energie in vergelijking met Bitcoin. In enkele landen ligt Bitcoin zelfs al onder vuur omdat het gebruik van stroomslurpende supercomputers te veel overlast veroorzaakt, in China is Bitcoin mining zelfs al verboden. Green Bitcoin kent deze problemen niet, deze ecologische cryptomunt wil juist goed zijn voor het klimaat.

Investeerders krijgen de kans om extra inkomsten te genereren door Bitcoin koersen juist te voorspellen: weet jij welke koers BTC over 24 uur vaart? Dan krijg je extra tokens uitgekeerd. Een leuke manier van ‘gokken’ bij staking, waarmee je als lezer van Bitcoin Magazine uiteraard een voordeel hebt (je bent immers altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws).

Dankzij de sterke tokenomics, het goede werk voor het milieu en de mogelijkheid om extra geld te verdienen heeft Green Bitcoin de potentie om uit te groeien tot een bijzonder sterke en gewaardeerde token. Nu toeslaan, tijdens de presale fase, kan een uitstekende keuze zijn. Bezoek de website van het project voor meer informatie.

 

Dogecoin20 – Is Elon jaloers?

Dogecoin werd jaren geleden opgezet als een grap, maar groeide uit tot de absolute lieveling van de meme coin wereld. De token rondom het populaire hondenras Shiba Inu werd razend populair, mede dankzij de ondersteuning van Elon Musk. Dogecoin20 is een nieuwe, vrolijke meme coin die voortborduurt op de hype rondom dog meme coins die nog steeds voortduurt, maar dan met sterke tokenomics.

DOGE20 kent, anders dan DOGE, een gelimiteerde oplage. Dit moet ervoor zorgen dat de token niet ten prooi kan vallen aan hyperinflatie. Tegelijkertijd zorgt de mogelijkheid tot staking ervoor dat de token deflatoir van aard is. Deze twee elementen kunnen de koers van de token flink de lucht in stuwen.

De presale van de token is zeer recent online gegaan. Door nu in te stappen en de token te staken, maak je aanspraak op geweldige rewards. Momenteel geeft de calculator een APY van 287% aan! Dogecoins kosten momenteel $0,0002 per stuk.

Dogecoin20 heeft de potentie om een grote naam te worden in meme coin wereld  – mogelijk kan het na DOGE en SHIB de grootste hondenmemecoin worden. Is Elon jaloers op dit nieuwe muntje met potentie of zal hij stiekem al ingestapt zijn?

 

Bitcoin Minetrix – Token staken, Bitcoin minen

Dankzij het revolutionaire stake-to-mine mechanisme heeft Bitcoin minetrix de potentie om vroege investeerders enorme winsten te schenken. Door in Bitcoin Minetrix (BTCMTX) te investeren kun je namelijk gratis grote hoeveelheden Bitcoin (BTC, de originele) minen.

Wanneer je besluit BTCMTX te staken krijg je naast extra tokens ook mining credits uitgekeerd. Deze mining credits kunnen ingezet worden om toegang te krijgen tot de cloud mine van het platform. Door hierop aanwezig te zijn krijg je Bitcoin tokens uitgekeerd: een toegankelijke en milieuvriendelijkere manier om crypto miner te worden bestaat niet.

Bitcoin minetrix is het eerste platform dat bitcoin mining compleet gedecentraliseerd toegankelijk maakt. Mede daarom is de Bitcoin Minetrix token zo populair in de presale. In korte tijd kon al $12,5 miljoen opgehaald worden.

De verwachting is dat de token eenmaal op de exchanges enorme stijgingen neer kan zetten, mede met dank aan de Bitcoin halving en de institutionele interesse in Bitcoin ETFs.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Cardano Bereikt Historische Mijlpaal Met Eerste Fiat Stablecoin, Gaat ADA Stijgen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.